מתכון לשיפודי טופו וירקות | מתכון טבעוני - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שיפודי טופו וירקות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון טבעוני לשיפודי טופו וירקות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: חצי שעה
  • מספר מנות: 5-7 מנות

המתכון נכתב וצולם על ידי אורי שביט- מנהלת קהילת "טבעוניות נהנות יותר" 
לכניסה לבלוג הקליקו>>  בלוג

המצרכים
:

1 חבילה (300 גרם) טופו שופרסל חתוך לקוביות גדולות
1 זוקיני פרוס גס
1 פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
1 בצל סגול חתוך לקוביות גדולות

חופן פטריות שמפיניון קטנות

למרינדה:

2 כפות רסק עגבניות שופרסל
1 כף רוטב סויה ללא גלוטן גרין
1 כף סילאן גרין
2 כפות שמן זית גרין

2 שיני שום כתושות
1/2 כפית פפריקה מעושנת
פלפל גרוס לפי הטעם

1/4-1/2 כוס מים או ציר ירקות

שיפודי עץ

אופן ההכנה:

  1. משפדים את הטופו והירקות לסירוגין על שיפודי העץ. מניחים בתבנית או קופסא רחבה.
  2. טורפים היטב בקערה קטנה את חומרי המרינדה, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול. יוצקים על השיפודים שבתבנית ומשהים למשך 10 דקות ועד לילה. רצוי להפוך מדי פעם.
  3. מלהיטים מחבת פסים משומנת מעט וצולים עליה את השיפודים במשך כמה דקות, הופכים וממשיכים לצלות עד שהירקות והטופו צרובים ורכים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס