מתכון לשווארמה טופו ופטריות | מתכון טבעוני - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שווארמה טופו ופטריות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון טבעוני לשווארמה טופו ופטריות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: חצי שעה
  • מספר מנות: 5-7 מנות

המתכון נכתב וצולם על ידי אורי שביט- מנהלת קהילת "טבעוניות נהנות יותר" 
לכניסה לבלוג הקליקו>>  בלוג


המצרכים
:

1 חבילה (300 גרם) טופו שופרסל, פרוס דק (אפשר בקולפן)
300 גרם פטריות (שמפיניון, פורטובלו) פרוסות דק
1-2 בצלים סגולים, חצויים ופרוסים דק
1 פלפל צ'ילי פרוס (לא חובה)

2-3 כפיות תבלין שווארמה שופרסל
שמן זית גרין
מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה:

פיתות שופרסל
טחינה מלאה גרין

מיץ לימון טרי
מעט מלח
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את הטופו והפטריות הפרוסים לקערה. מערבבים בכוס 3 כפות שמן זית עם 2-3 כפיות תבלין שווארמה ויוצקים על הטופו והפטריות. מערבבים היטב (רצוי בעזרת הידיים) ומשהים לכמה דקות.
  2. בינתיים מכינים טחינה: מעבירים לקערה טחינה גולמית בכמות הרצויה, מוסיפים מיץ לימון טרי, מעט מלח ומים קרים וטורפים לקבלת מרקם חלק. שומרים בצד.
  3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את רצועות הבצל והצ'ילי עד שהירקות מתרככים ומזהיבים מעט.
  4. מוסיפים את הטופו והפטריות וממשיכים להקפיץ יחד במשך כ-5 דקות. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור גרוס, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
  5. מסדרים את השווארמה על חצי פיתה פתוחה או ממלאים פיתה. יוצקים טחינה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס