מתכון לסטייק חציל בזיגוג בוטנים | מתכון טבעוני - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סטייק חציל בזיגוג בוטנים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון טבעוני לסטייק חציל בזגזוג בוטנים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: חצי שעה
  • מספר מנות: 5-7

המתכון נכתב וצולם על ידי אורי שביט- מנהלת קהילת "טבעוניות נהנות יותר" 
לכניסה לבלוג הקליקו>>  בלוג


המצרכים
:

1 חציל מוצק ומבריק
1 כף רוטב סויה ללא גלוטן גרין

1 כפית משחת מיסו (לא חובה אבל מומלץ)

1 כף סירופ מייפל גרין
1 כפית חמאת בוטנים חלקה גרין
2 שיני שום כתושות
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

להגשה:

חופן כוסברה קצוצה
מעט שומשום קלוי

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. טורפים בקערה את כל חומרי הרוטב. טועמים, ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
  3. חוצים את החציל לאורכו וחורצים את החלק הפנימי בצורת שתי וערב.
  4. מברישים את שני חצאי החציל ברוטב ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים בתנור כ-25 דקות, עד שהחציל רך וזהוב.
  5. מברישים שוב ברוטב, מפזרים כוסברה ושומשום קלוי ומגישים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס