מתכון למסבחה כרובית | מתכון טבעוני - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

מסבחה כרובית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון טבעוני למסבחה כרובית

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: חצי שעה
  • מספר מנות: 5-7

המתכון נכתב וצולם על ידי אורי שביט- מנהלת קהילת "טבעוניות נהנות יותר" 
לכניסה לבלוג הקליקו>>  בלוג

המצרכים
:

400 גרם כרובית קפואה שופרסל, מופשרת
1/2 כוס טחינה גולמית מלאה שופרסל

1 שן שום כתושה
מיץ מ-1/2 לימון
1/4 כפית כמון
1/4 כפית פפריקה מתוקה

מלח

להגשה:
2-3 פרחי כרובית חמים
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
1/2 פלפל חריף ירוק, קצוץ (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה טחינה, שום, לימון, כמון, פפריקה ומלח. מוסיפים מים לקבלת קרם חלק ומעט דליל.
  2. קוצצים את הכרובית גס ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים מעט מים או ציר ירקות ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהכרובית רכה ומעט מתפרקת. מסננים ומניחים להתקרר מעט.
  3. מוסיפים את הכרובית החמה לקרם הטחינה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
    4. מעבירים את המסבחה לצלחת הגשה, מזלפים שמן זית, מסדרים מעט פרחי כרובית ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. אם רוצים מוסיפים גם פלפל חריף קצוץ.

    מסבחה עם כרובית

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס