fish and beer: דג פילה אמנון מטוגן בטמפורה בירה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

fish and beer – פילה אמנון מטוגן בבלילת בירה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לדג פילה אמנון מטוגן בטמפורה בירה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 3-4

אין כל צורך לנדוד עד לאנגליה הקרה והרחוקה, בשביל להרגיש קצת אירופה בחורף הקפוא שלנו. כל שצריך הוא לארגן לנו ערב טיגונים עם נתחי דג משובח בבלילת בירה חלומית, ולהתענג על מנה משביעה ומחממת ללילות הגשומים, כזו שמגיעה עם מעטפת פריכה וזהובה, עם ריח שמעורר את כל החושים ושכל ביס ממנה הוא עונג צרוף.

צ'יפס אינו הכרח, אבל את מטבל החרדל והשום שלצידו חייבים גם חייבים, והדג בו השתמשתי הפעם היה פילה אמנון טרי שייצא בשרני ומלא טעם, אך כמובן שניתן להמירו בכל נתח פילה אחר.

תמונה של פילה אמון מטוגן מוגש בצלחת לצד רוטב איולי חרדל ושום

 

החומרים:

  • 4 נתחי פילה דג אמנון
  • מעט קמח נוסף לקימוח הדגים


הבלילה:

  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כוס בירה (נטו ללא הקצף)
  • 1 כפית שום כתוש
  • חצי כפית מלח
  • בקבוק שמן לטיגון עמוק

תמונה של המצרכים להכנת הבלילה

איולי חרדל ושום:

  • 3 כפות מיונז (אפשר קל)
  • 1 כפית שטוחה חרדל
  • 1 כפית פטרוזיליה קצוצה או פטרוזיליה מיובשת
  • 1 כפית שום כתוש
  • קורט מלח

 

ואיך מכינים? פשוט מאד:

  1. מחממים את השמן בסיר לא גדול אבל עמוק.
  2. מערבבים את כל חומרי הבלילה בקערה גדולה.
  3. שוטפים את הדגים, מייבשים במגבת וטובלים בקמח. מנערים את עודפי הקמח.
    תמונה של פילה דג אמנון טרי מסדרת FISH של שופרסל
    שימו לב – מכינים כל דג בנפרד. לאחר שאחד מוכן מתחילים עם הבא בתור:
  4. טובלים את הדג המקומח בבלילה, מכניסים לשמן העמוק והחם (לבד, כן?).
  5. כשהדג בשמן, מרימים אותו מעט עם מזלג כדי שלא יידבק על התחתית אלא יצוף בשמן.
  6. ברגע שהדג מזהיב מצידו האחד, הופכים ומזהיבים גם את צידו השני.
  7. מסירים מאש אל תוך נייר סופג.
  8. חוזרים על הפעולה עם שאר הנתחים.
  9. מערבבים את כל חומרי האיולי בכלי קטן, ומגישים לצד הדגים.

תמונה של הדג המטוגן מוגש בצלחת לצד איולי חרדל ושום

אוי, זה כל כך טעים! נסו ותיווכחו!

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס