8 טיפים שיהפכו את עוגת הגבינה שלכם למושלמת
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

8 טיפים שיהפכו את עוגת הגבינה שלכם למושלמת

תמונה גרסת הדפסה

8 טיפים שיהפכו את עוגת הגבינה שלכם למושלמת

חיפשתם ומצאתם את המתכון לעוגת הגבינה שתככב אצלכם על שולחן החג? נהדר! רגע לפני שניגשים לעבודה בואו נעבור על כמה טיפים קטנים שימנעו קריסות מיותרות ועגמת נפש, ויעזרו לכם להפיק תחת ידיכם את עוגת הגבינה המושלמת.

קטגוריית עוגות הגבינה נחלקת לשני סוגים: האפויה והקרה (כשאומרים עוגת גבינה קרה, מתכוונים לזו שלא אפיה, מה שקצת מצחיק משום שגם האפויה הופכת לקרה בסוף.) ולפיכך נחלק את הטיפים שלנו בהתאם.

תמונה של עוגות גבינה אפויות אישיות

עוגת גבינה אפויה:

  • את הבלילה שמניחים בתבנית יש להכניס מיד לתנור שחיממנו מראש. כל רגע שבו שוהה התבנית עם הבלילה המוכנה מחוץ לתנור, משנה את המרקם שלה.

  • את העוגה אופים בחום נמוך ובזמן ממושך יחסית. נניח חום של 140 מעלות ושעה וחצי אפיה, שבמהלכה לא פותחים את דלת התנור. בצורה הזו העוגה תעלה יפה ותישאר גבוהה. גם אם העוגה נראית מעט רוטטת לאחר הזמן הזה, יש להוציאה מהתנור. היא תתייצב בהמשך הקירור.

  • רצוי להניח בתא הכי נמוך בתנור תבנית שמילאנו במים רותחים. את המים הרותחים מוזגים אל התבנית כשהיא כבר בתנור. האדים של המים יהפכו את העוגה לעסיסית ונימוחה הרבה יותר.

  • את העוגה האפויה יש לצנן לחלוטין על השיש ולאחר מכן להעביר למקרר ל-8 שעות לפחות. כל שעה נוספת במקרר מוסיפה לטעם ולמרקם המושלם.

 

עוגת גבינה קרה:

  • עוגת גבינה קרה זקוקה לזמן מקרר ארוך בכדי להתייצב, ולכן תמיד רצוי להכין אותה יום לפני שמתכוננים להגיש אותה. אם אתם קצרים בזמן או שהגיעו אורחים בהפתעה, תמיד תוכלו לבנות את העוגה בתוך כוסות כך שהיא תהיה מוכנה להגשה מידית.

  • לשוליים חלקים ולחילוץ קל של העוגה מהתבנית רצוי להצמיד לדפנות העוגה שקף לפני יציקת הבלילה. כמו כן רצוי להכניס את העוגה לכשעתיים למקפיא לפני שרוצים להוציא אותה מהתבנית. העוגה תישלף בקלות והוצאת השקף מהדפנות לא תשאיר אחריה סימנים.

  • ג'לטין! – תתפלאו אבל ממש לא חובה להכניס לעוגות הגבינה ג'לטין. עדיף להוסיף אינסטנט פודינג להקצפת השמנת המתוקה, והוא יתרום לייצוב הגבינות. בכל מקרה, אם נדמה לכם שהעוגה לא מתייצבת מכל סיבה שהיא, הקפיאו אותה והגישו כשהיא חצי קפואה על תקן עוגת גלידה.

תמונה של עוגת גבינה קרה

  • יש במתכון בלילה שמערבבים בנפרד ולאחר מכן מוסיפים לה שמנת מתוקה מוקצפת? חסכו בעבודה והקציפו קודם את השמנת במיקסר והעבירו לקערה. אחר כך הכניסו לתוך קערת המיקסר, מבלי לשטוף אותה, את התערובת השנייה וערבלו עד שלא יישארו גושים. לבסוף קפלו לתוכה את הקצפת.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס