8 טיפים מנצחים להכנת לחמניות ביתיות מעולות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

8 טיפים בדרך ללחמניות נימוחות וטריות שאופים בבית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון להכנת לחמניות ביתיות מעולות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אחד מהמאפים הקלים ביותר להכנה בבית הוא לחמניות, פריכות מבחוץ ואווריריות ועדינות מבפנים. הבצק לא מורכב, אין מילויים וקיפולים מסובכים להסתבך איתם, ואפשר גם לשלב את הילדים בשלבי ההכנה – כמו לישת הבצק ויצירת הכדורים שיהפכו ללחמניות. הנה כמה טיפים מנצחים להכנה ביתית שלהן ובסופן מתכון שתמיד עובד.

  1. לחמניות מאוד ידידותיות להקפאה: ניתן להקפיא את כדורי הבצק ואז להפשיר, להתפיח ולאפות, וכמובן להקפיא את הלחמניות אחרי האפייה (רק תנו להן להתקרר לפני שמקפיאים).

  2. זמני ההתפחה עשויים להשתנות בהתאם לעונה ולטמפרטורה בחוץ. בקיץ המאפים יתפחו הרבה יותר מהר.

  3. ניתן להחליף חצי מהקמח הלבן בקמח מלא או שבולת שועל לדייסה ללא שינוי אופן ההכנה.

  4. ללחמניות רכות ועדינות יותר, מחליפים את המים בחלב.

    תמונה של המצרכים לבצק לחמניות
    תמונה של הבצק המוכן
  5. ללחמניות טבעוניות, מחליפים את החמאה בשמן זית ומוסיפים עוד 1/4 כוס (60 מ"ל) מים במקום הביצה. במקום להבריש בביצה, שמים שומשום בקערה ובתוכה טובלים את הכדורים (אחרי ההתפחה הראשונה) מצד אחד, ומניחים ללחמניות לתפוח כאשר הצד שמצופה שומשום מופנה כלפי מעלה.

  6. כדי להכין לחמניות קשר (אחרי שמחלקים את הבצק לכדורים): מגלגלים כל כדור לצורת גליל באורך 20 ס"מ. יוצרים קשר פשוט ומכניסים את החלק התחתון של הקשר פנימה – כך שהחלק העליון בולט.

  7. מעל הלחמניות אפשר לפזר קצח, פרג, זרעי חמנייה או דלעת או זרעי חרדל ופלפל שחור גרוס (לאמיצים).

  8. חשוב להשגיח על המאפים בתנור: אם רואים שחלק מקבלות צבע בזמן שאחרות עדיין חיוורות, מוציאים את התבנית מהתנור ומסובבים ב-180 מעלות כך שכל הלחמניות תאפינה בצורה אחידה.

תמונה של הלחמניות לפני ההתפחה

 

מתכון ללחמניות ביתיות

מצרכים:

  • 500 גרם (½ 3 כוסות) קמח לבן
  • 25 גרם (חצי שקיק) שמרים טריים בגרגרים
  • 50 גרם חמאה
  • 1 ביצה גודל M
  • 240 מ"ל (כוס) מים פושרים
  • 1 כף גדושה סוכר חום או לבן
  • 8 גרם (כפית וחצי) מלח


לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • כף שומשום

 

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד את הקמח והשמרים ומערבבים בעדינות. מוסיפים את הביצה, המים, הסוכר, המלח ואת החמאה המומסת ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 5 דקות עד שנוצר בצק אחיד, רך ומעט דביק. לחלופין, ניתן לערבב את המצרכים בקערה רגילה, וכשנוצר בצק להעביר למשטח מקומח וללוש את הבצק ידנית 5-6 דקות.
  2. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בטמפרטורת החדר כשעה או עד להכפלת הנפח.
  3. לאחר שתפח, מורידים את הנפח מהבצק ומחלקים ל-10 כדורים שווים בגודלם.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מניחים את הלחמניות במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מועכים מעט את הכדורים שיראו כמו דיסקית עבה.
  6. מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם.
  7. מברישים את הלחמניות התפוחות בעדינות במעט ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  8. אופים במשך כ-12-14 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות.
  9. נותנים ללחמניות להתקרר לחלוטין לפני שמשתמשים לכל מטרה.
    את הלחמניות המוכנות ניתן לשמור בהקפאה עד כחודשיים ובמקרר שבוע.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס