8 הדברים הטעימים ביותר שאפשר לעשות עם בגט - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

8 הדברים הטעימים ביותר שאפשר לעשות עם בגט

תמונה גרסת הדפסה

רעיונות נפלאים ומתכונים עם בגט

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות

בפעם הראשונה שנסעתי לפריז חיפשתי אותו. את הצרפתי הגבוה והנאה, שפוסע ברחובות האפרוריים, עוטה חליפה מחויטת וחבוש מגבעת, בידו האחת תיק עור משומש ובשנייה אוחז בבגט. צעדיו חפוזים והוא ממהר להגיע הביתה, שם מחכה לו צרפתייה קוקטית וענוגה עם צלחת מרק מהבילה. או אז יטבלו שניהם יחד את הבגט המתפצפץ והטרי בנוזל החם, יפטפטו להם בשפתם הנפלאה ולא יידעו שהשאירו אותי כך מאחור…

טוב, אפשר להבין שקצת קראתי יותר מדי סיפורי ויקטור הוגו בילדותי ושהדמיון שלי עבד שעות נוספות, אך יחד עם זאת, כבר ביומי הראשון בעיר האורות יצא שנתקלתי בכמה וכמה גברים ממהרים עם בגט תחת כתפם. כל קשר בין המראה שלהם למושא חלומותיי היה מקרי בהחלט, וייתכן שחלקם היו תיירים שמיהרו לבית המלון שלהם, אך הם בהחלט הצליחו לשמח ולרגש אותי בעוברם.

תמונה של פרנץ' טוסט

החגיגה הצרפתית בסניפי שופרסל שבמהלכה מתקיים פסטיבל של ניחוחות וטעמים של מוצרים המיובאים מצרפת, היה עבורי הזדמנות מצוינת לרענן את הסיפור הקצת, איך לומר, מביך הזה, ולהיזכר עד כמה אני אוהבת בגט! כי אם אתם כמוני, לא מסוגלים לסרב למאפה הנפלא הזה, ובעיקר כשהוא יוצא מהתנור, טרי ריחני, ומעורר את החושים, הכתבה הזו עבורכם.

אז נכון שהכי מתבקש זה לחצות אותו באמצע, למרוח חמאה טובה, להעמיס כמה גבינות מסריחות כמו שצריך, להוסיף קצת ירקות פרוסים ולזלול בהנאה, או למלא בשניצל ומוקפצים, אך יחד עם זאת, זה בדיוק הזמן לקבל רעיונות נפלאים למה עוד אפשר לעשות עם בגט. טרי, או מאתמול:

תמונה של ברוסקטות

ברוסקטות – 

פרוסות קלויות של בגט שמעליהן חגיגה של כל טוב שרק תוכלו לדמיין. רצוי לחתוך את הבגט לפרוסות אלכסוניות, כך הן יקבלו צורה נאה יותר, למרוח את הפרוסות במעט שמן זית ולהזהיב בגריל התנור לכמה דקות. לאחר שמוציאים מהתנור, מניחים על הפרוסות את כל מה שאוהבים, החל מסלטים שונים וכלה בשילובים מעניינים. לדוגמא: ברוסקטת סביח שתהיה מורכבת ממשיחה דקה של טחינה, מעליה חציל קלוי ומעליו ביצה קשה, ברוסקטת פטריות עם פטריות מוקפצות בשום, סלט עגבניות חתוכות ומתובל בשמן זית ועשבי תיבול, גבינת שמנת וסלמון, ובעצם כל שילוב שרק תוכלו לחשוב עליו. הבגט הקלוי יכול להיות מוגש קר כך שאפשר להכין אותו מראש ולמרוח ולמלא לפני ההגשה.


בגט ממולא – 

רעיון משגע לאירוח או לסתם ארוחת ערב מעניינת ולא שגרתית. חותכים את קצות הבגט ומרוקנים את הפנים שלו מכל תוכנו. אם הבגט ארוך ניתן לעשות את זה בעזרת סכין ארוכה שמכניסים מכל אחד מהצדדים החתוכים ופשוט מוציאים בעזרתם את כל הפנים. יש אין סוף רעיונות למילוי, אך רצוי לבחור מלית שהיא דביקה יחסית כך שהיא לא תתפרק בחיתוך. סלט המבוסס רק על ירקות לא יהיה טוב לצורך כך, למשל. מה כן? מפוררים את הפנים של הבגט ומערבבים עם – סלט טונה עשיר, סלט ביצים ואבוקדו או צ'ילי קון קרנה שמכינים מקופסת שימורים של שעועית ומוסיפים לה בשר טחון מטוגן ומתובל. הבנתם את הסגנון. אפשר לחתוך את הבגט הממולא הזה לחתיכות בגודל של סנדוויץ', או לחתוך דק יותר לעיגולים עיגולים ולסדר יפה בצלחת אירוח. רעיון נוסף הוא לבגט ממולא חם – ממלאים את הבגט בתערובת של גבינות ועלי תרד או פטריות, ומכניסים לתנור לכמה דקות. יוצא חלום.

תמונה של בגט מוקרם

בגט מוקרם – 

אחד המאכלים האהובים עלי ביותר. יש שלוש גרסאות להכנה: האחת, לחתוך את הבגט לאורכו במרווחים של כשני ס"מ בין חיתוך לחיתוך, אך לא עד הסוף. מה שאומר שהבסיס נשאר שלם ומעליו יש שיניים של פרוסות בגט. מורחים את הפרוסות בחמאה וביניהן מניחים פרוסת גבינה קשה כמוצרלה, קממבר או גבינה כחולה, ולצידה פרוסת עגבנייה. אפשר גם להכין רוטב פטריות ושמנת כמו לפסטה ולמזוג אותו במרווחים. כך או כך, הבגט הולך לתנור לכמה דקות של השחמה והמסה. בגרסה השנייה – חותכים את הבגט לשניים, יוצרים חתך לאורכו ומוציאים קצת מהפנים שלו. לתוך החתך יוצקים רוטב של פטריות ושמנת או תרד ושמנת, בוזקים מעט פרמז'ן מגורד ומכניסים להזהבה בתנור. בגרסה השלישית פשוט פורסים את הבגט לפרוסות אלכסוניות, מעל כל אחת מהן יוצקים את רוטב השמנת, מוסיפים גבינה מגורדת ואופים. מה שלא תבחרו – זה יאמי!


בגט עם ביצה – 

כמו ביצה בקן שעושים עם לחם, אבל רק עם בגט. פורסים את הבגט, מוציאים את הפנים של הפרוסה, מניחים על מחבת חמה ולתוך החור שוברים ביצה. מתבלים במעט מלח, ואם רוצים לשדרג מוסיפים גם קצת גבינה צהובה מגורדת מעל. מניחים על המחבת מכסה בכדי שהביצה תתבשל גם מלמעלה ללא צורך בהפיכה שלה.


עציץ ירקות –

תראו איזה רעיון מדליק: גם בגט, גם גבינה וגם ירקות חתוכים, והכל בהגשה מקסימה אחת. חותכים את הבגט לפרוסות עבות כשצד אחד של הפרוסה הוא ישר והשני אלכסוני. מרוקנים מעט את הפנים וממלאים בגבינה. רצוי גבינה במרקם שמנת שתוכל לתפוס את מקלות הירקות שנשים בתוכה. חותכים לרצועות מלפפונים, גזרים ופלפלים צבעוניים ונועצים בגבינה. אפשר להוסיף גם פטריות ועגבניות שרי. יופי של רעיון לאירוח וגם לארוחת ערב לקטנטנים שלא יוכלו לסרב לירקות בצורה הזו.

תמונה של עציץ ירקות


פרנץ' טוסט – 

טורפים שתי ביצים עם מעט שמנת מתוקה וטובלים בתוכן פרוסות בגט. משרים מספר דקות ומטגנים בחמאה. מגישים עם סוכר בזוק מעל, סירופ מייפל או דבש. ניתן להוסיף גם פירות חתוכים ולהפוך את המנה לחגיגה גדולה.


ברד פודינג – 

בשביל המנה הזו רצוי להשתמש בבגט מאתמול. חותכים את הבגט לפרוסות ומניחים בתבנית המתאימה לאפייה בתנור. טורפים חלב, שמנת מתוקה, סוכר, ביצים וקצת חמאה מומסת, ושופכים על הבגט. משאירים את התערובת לנוח במשך שעה במקרר. מפזרים מעל פרוסות בננות וצימוקים ומכניסים לתנור. אוי כמה שזה טעים!


לחם שום – 

לוקחים חפיסת חמאה בטמפרטורת החדר, מערבבים אותה עם 2-3 שיני שום כתושות, מעט פטרוזיליה קצוצה וקורט מלח. מורחים על פרוסות בגט ומזהיבים בתנור. מגישים חם לצד מרק סמיך, בתוך או לצד קערת סלט, ממרחים שונים או סתם כנשנוש טעים.

תמונה של לחם שום

אז עכשיו כבר אפשר להגיד – bon appetite וללכת להכין משהו טעים. ואם גם לכם יש רעיונות מדליקים נשמח לקרוא אותם. בתאבון!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס