5 דרכים (טעימות) להיפטר מהלחם שנשאר - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

5 דרכים (טעימות) להיפטר מהלחם

תמונה גרסת הדפסה

5 מתכונים עם לחם

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 4-3

פסח מגיע, וזהו חג שנותן קצת הפוגה מהלחמים, הפיתות, עוגות השמרים ושאר מוצרי החיטה שאנחנו אוכלים בשגרת יומנו. אבל אם אתם כמוני ויש לכם תמיד במקפיא כמה לחמים קפואים, הרי שכדאי להשתמש וליהנות מהחמץ לפני שהחג מגיע. אז הנה 5 דרכים טעימות לנצל את עודפי הלחם.

1. קרוטונים ופירורי לחם

קרוטונים הם בתכלס חטיף לחם אפוי, שמוסיף פריכות לסלטים ומרקים, וממש אין לי בעייה לנשנש אותם כמות שהם. פירורי לחם זה משהו שמאוד קל להכין בבית, ואז אפשר להשתמש בלחמי מחמצת או חלה בשביל פירורים במרקם שונה ומעניין מאלו הקנויים.

מצרכים:

  • 6 פרוסות לחם מכל סוג
  • 5-6 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • רוזמרין או טימין לשדרוג

לקרוטונים:

חותכים 6 פרוסות לחם לקוביות בגודל אחיד. מתבלים ב5-6 כפות שמן זית ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מסדרים על תבנית בשכבה אחידה ואופים בתנור שחומם ל-160 מעלות, 20-30 דקות או עד שהקוביות מזהיבות. אחרי 15 דקות מוציאים מהתנור ומערבבים היטב את הקוביות כדי שיזהיבו באחידות. נותנים לקוביות להתקרר לחלוטין ואז אפשר להשתמש למה שרוצים. ניתן לשדרג עם חצי כפית עשבי תיבול שאוהבים כמו רוזמרין או טימין.

לפירורי לחם:

אותו מתכון מעל, רק שלא מוסיפים שמן זית ותבלינים. קולים 20 דקות עד שהלחם מתייבש ומזהיב מעט, ואז נותנים לו להתקרר וטוחנים במעבד מזון לפירורים ביתיים לשניצל, פשטידות ועוד.

תמונה של קרוטונים בתבנית אפייה

 

2. מרק עגבניות ולחם או: סלמורחו (2-3 מנות)

זה מתכון פטנט שיצרו הספרדים, ליתר דיוק אלו שגרים באזור אנדלוסיה. זה מרק קר בו טוחנים לחם ישן עם עגבניות, חומץ שמן זית למרק כיפי שטוב במיוחד באביב החמים של ארצנו.

מצרכים:

  • 6-7 עגבניות
  • 1-2 פרוסות לחם
  • 4-5 כפות שמן זית
  • כף חומץ (עדיף חומץ יין אדום)
  • מלח

כך תכינו:  

מוציאים את העוקץ מ-6-7 עגבניות יפות ובשלות. חותכים אותן גס ומעבירים לבלנדר. מוסיפים 1-2 פרוסות של לחם ישן, 4-5 כפות שמן זית וכף חומץ (עדיף חומץ יין אדום). טוחנים היטב למרקם חלק ואם צריך מוסיפים מעט שמן. טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם. מגישים מיד.

תמונה של מרק עגבניות ולחם

 

3. ממרח לחם יווני או: סקורדליה

המתכון הזה מגיע מיוון, שם מגישים דגים לצד ממרח לבן ועתיר טעמים בשם סקורדליה. יש המוסיפים שקדים פרוסים וקלויים לתערובת, ולגרסה חלבית משרים את הלחם בחלב ולא במים.

מצרכים:

  • 2 פרוסות לחם
  • 1-2 שיני שום
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ
  • מלח ופלפל שחור

כך תכינו:

שמים 2 פרוסות לחם בכלי קטן ומכסים במים. משרים 15 דקות או עד שרך. מוציאים את הלחם, סוחטים היטב ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים 1-2 שיני שום כתושות, 1/3 כוס שמן זית, 2 כפות חומץ ומלח ופלפל שחור. טוחנים לממרח חלק ואם צריך מדללים מעט עם המים בהם הושרה הלחם. נשמר יומיים במקרר.

תמונה של ממרח לחם יווני


4. סלט לחם איטלקי או: פנצנלה

הסוד לסלט האיטלקי הקלאסי הזה הוא להשתמש בלחם יבש. אז כבר הערב תוציאו את הלחם בשבילו מההקפאה ותשאירו בחוץ ללילה. כאן מתאים מאוד לחם מחמצת כפרי או לחם מלא טוב.

מצרכים:

  • 4 פרוסות לחם
  • 4 עגבניות
  • 5-8 עגבניות שרי
  • 1 בצל סגול קטן
  • שן שום
  • צרור בזיליקום (5-7 גבעולים)
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח פלפל

כך תכינו:

חותכים גס 4 פרוסות לחם יבש. שמים בקערה ומוסיפים להן 4 עגבניות חתוכות גס, 5-8 עגבניות שרי חצויות, 1 בצל סגול קטן, פרוס דק ושן שום כתושה. מערבבים היטב ואז מוסיפים עלים מצרור בזיליקום קטן, (5-7 גבעולים) קצוצים גס ומתבלים במלח, פלפל, 3 כפות שמן זית ומעט חומץ, לפי הטעם. נותנים לסלט לעמוד חצי שעה ואז הוא הכי טעים.

 

תמונה של סלט לחם איטלקי


5. פרנץ' טוסט אפוי או: פודינג לחם (תבנית בגודל 20X20)

זה אחד הקינוחים המפורסמים בבריטניה, כזה שאט אט צובר הכרה בארצנו. ניתן גם אותו להכין אותו מ-3 קרואסונים קפואים.

מצרכים:

  • 3-4 פרוסות לחם
  • כוס חלב
  • שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 3-4 כפות סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 3-4 פרוסות לחם
  • חמוציות או צימוקים לשדרוג

כך תכינו:

בקערה טורפים כוס חלב, כוס שמנת מתוקה ו-3 ביצים עם 3-4 כפות סוכר (אפשר גם יותר, אני פשוט לא אוהב קינוחים מתוקים מדי) וכפית תמצית וניל. בתבנית קטנה ומשומנת מניחים 3-4 פרוסות לחם (או, הרבה יותר טוב, חלה) שקרעתם לחתיכות גסות. יוצקים מעל את התערובת, מזיזים מעט את התבנית כדי שהנוזלים יגיעו לכל פינה. מעבירים לתנור שחומם ל-160 מעלות, 30-40 דקות או עד שסכין שמחדירים למרכז המאפה יוצא נקי. נותנים למאפה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים ומגישים. ניתן לשדרג עם פירות יבשים שאוהבים כמו חמוציות או צימוקים.

 

תמונה של פודינג לחם

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס