דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

3 רטבים מושלמים לצ'יפס

תמונה גרסת הדפסה

3 רטבים מושלמים לצ'יפס כמו בהולנד

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 3-4

קשה למצוא מישהו שלא אוהב צ'יפס! משהו בפחמימה המטוגנת הזו עושה לנו נעים וטוב, ואם אנו רגילים לאכול אותו כתוספת לשניצל, הרי שברחובות הולנד שידרגו את המעדן הזה לכלל אמנות, וכדי שחלילה אף אחד לא יסבול ממחסור בקלוריות מגישים אותו לצד רטבים מושחתים וטעימים.

אין כמו לצעוד ברחוב ההולנדי הקריר עם שקית חמימה המלאה עד אפס מקום בצ'יפס פריך שמנמן וטעים, שמעליו ניגרים הרטבים המופלאים, ולזכות בכמה רגעים של עונג שמיימי, ומי שטעם וחזר כדי לספר מדווח שזה הדבר האמיתי.

אם עד היום חשבתם שמנת צ'יפס עם קצת מלח זה מה שיעשה לכם טוב, חכו עד שתטעמו אותו עם רוטב חמאת בוטנים וצ'ילי מטורף, או עם מטבל גבינות חם ומבעבע, ושלא נדבר על האיולי שום שהוא חובה.

תמונה של צ'יפס מוגש לצד שלושת הרטבים

מוכנים? אז ככה:

רוטב חמאת בוטנים וצ'ילי

החומרים:

  • 3 כפות גדושות חמאת בוטנים טבעית
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כוס מים
  • מעט מלח


ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים יחד. אם התערובת יוצאת סמיכה מדי ניתן להוסיף עוד קצת מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  2. מעבירים לקעריות טבילה או לשקית זילוף שאיתה מזלפים את הרוטב על הצ'יפס.

 

רוטב גבינות חם

החומרים:

  • 25 גרם חמאה
  • 1 כף קמח
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס גבינת גאודה מגורדת
  • 1/2 כוס גבינת עיזים הולנדית מגורדת
  • 1/2 כוס גבינה הולנדית עם עגבניות וזיתים שחורים מגורדת
  • קורט מלח

תמונה של צ'יפס לצד גבינות הולנדיות ממותג שופרסל

ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה במחבת עמוקה.
  2. מוסיפים את הקמח ומטביעים אותו בחמאה.
  3. מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה. מערבבים עד שנעלמים כל הגושים של הקמח.
  4. מוסיפים את הגבינות ואת וממשיכים לבשל עד שהן נמסות בלבד.
  5. מכבים את האש ויוצקים לקעריות טבילה.

 

רוטב איולי שום

החומרים:

  • 2/3 כוס מיונז משובח
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
  • קורט מלח


ההכנה:

מערבבים יחד את כל החומרים לתערובת חלקה ומעבירים לקעריות הגשה.

תמונה של שלושת הרטבים ושמותיהם

ואל תשכחו ללקק את האצבעות, ולרוץ לספר לנו איך היה…

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס