10 עצות שימושיות לקניה חכמה בסופר, חיסכון וניצול שאריות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

10 עצות שימושיות לקניה חכמה וניצול שאריות

תמונה גרסת הדפסה

10 עצות שימושיות לקניה חכמה בסופר, חיסכון וניצול שאריות

בעוד הרוחות סוערות עקב קיצוצים בתקציב ודיונים מעמיקים על יוקר המחיה, מצאתי עצמי מארגנת מחדש את המקרר בכדי לפנות מקום לרכישות החדשות ובעוד יד אחת פורקת שקיות והיד השניה מסלקת גבינות פגות תוקף, פטרוזיליה שהתעלפה, עגבניות שהתקמטו ואורז מארוחת הצהריים של תחילת השבוע, קלטתי לפתע את גודל שקית האשפה שהלכה ותפחה לה בצד. היא הכילה לפחות שתי שקיות סופר עמוסות לעייפה במוצרים שחלק מהם לא נפתחו אפילו, וכשחשבתי על כך שמדי שבוע נזרקת כמות כזו של מזון אצלי בבית, חישוב מהיר העלה כי מדי חודש נזרקת לפח לא פחות מעגלת סופר קטנה.

מכיוון שאני מאמינה גדולה בכך ששינויים מתחילים בראש, עלה בדעתי כי ניתן לעשות מספר צעדים קלים שימנעו את הבזבוז העצום הזה ובעצם, להרוויח פעמיים – גם להוציא פחות כסף וגם לנצל בצורה מקסימלית את מוצרי המזון שנרכשים. ישבתי וחשבתי, רשמתי וערכתי ובסופו של דבר התקבלו מספר טיפים שאני בהחלט הולכת ליישם. וכשאני מגלה משהו טוב, אני משתפת, אז קבלו באהבה:

משימה חד פעמית עם אפקט לטווח ארוך: 

עברו על כל הארונות בהם מאוחסנים מוצרי אוכל וחומרי ניקוי ועירכו רשימה של כל המוצרים שאתם רגילים לקנות, כולל כמויות. מומלץ להדפיס את הרשימה ולפני כל קניה לסרוק במהירות את הארונות ולבדוק אילו דברים יש לחדש במלאי. לדוגמא – ברשימה שלכם כתוב שבכל שבוע צריכים להיות שלושה מעדני שוקולד והנה פתחתם את המקרר וראיתם שיש שני מעדנים ברי תוקף, זה אומר שעכשיו צריך לקנות רק מעדן אחד. אני מבטיחה לכם שללא החישוב הזה, תלכו לסופר ותקנו שלושה מעדנים, תחזרו הביתה ותגלו שקניתם יותר ממה שהייתם צריכים.

תמונה של פנים המקרר

 

קצת מחקר: 

קחו חודש ובו תרשמו כל מה שנזרק לפח האשפה שלכם כשהוא מלא לגמרי או פג תוקף. לפעמים אנו רגילים לקנות מוצר מסויים וכבר לא שמים לב שהוא נזרק לפח כל שבוע מחדש. הבחנתם שברשימה הזו יש מוצרים שחוזרים על עצמם? פשוט תפסיקו לקנות אותם או שתחליטו שמהיום קונים אותם רק פעם בחודש.

 

רשימת קניות: 

עשו עם עצמכם הסכם שאחוז הסטייה מהרשימה הוא 3 מוצרים לכל היותר. החליטו במהלך הקניות מהם שלושת המוצרים הללו וככה תרגישו שאתם תמיד קונים מה שאתם רוצים ולא חוסכים מעצמכם כלום, אך תעשו זאת בצורה מושכלת וחכמה.

 

ראירגוניזציה במקרר: 

את המוצרים החדשים מקמו בחלקו האחורי של המקרר ואת המוצרים שכבר היו בו לפני כן, מקדימה, בכדי שננצל אותם ראשונים טרם יפוג תוקפם. ממש כמו שעושים בסופר. כנ"ל לגבי ירקות. את הירקות הישנים יותר אני ממליצה להניח בקערה על מדף במקרר בכדי שיהיו מול העיניים ויעודדו שימוש. את החדשים הניחו במגירת הירקות.

 

קניות בסולו: 

השתדלו לצאת לקניות ללא הילדים, והכוונה לילדים שיודעים לדבר. ילדים הם צרכן/צרחן בלתי מוגבל ולכן קניה עם ילדים היא קניה שבה חוזרים הביתה עם יותר מוצרים ממה שתכננו לקנות, שלא לדבר על כאב הראש. אם יש לכם אפשרות – ותרו על התענוג הזה. במידה ואין ברירה, יש להבהיר לילדים מראש שמותר להם לבחור רק מוצר אחד בכל קניה, ולהיות עקביים בנושא.

 

חכמים במבצעים: 

מבצעים יכולים להיות מפתים, אך יחד עם זאת גורמים לנו להכניס הביתה הרבה יותר ממה שתכננו. מבחינת מוצרים יבשים – אין בעיה, אם המבצע נראה לכם משתלם, לכו על זה. אבל אם המבצע הוא על מוצר שחיי המדף שלו קצרים, חישבו פעמיים האם הוא ישמש אתכם בטווח התוקף שלו. לעיתים עדיף ומשתלם לקנות מוצר אחד שלא במחיר מבצע, אך להשתמש בו.

 

חוכמת האריזות: 

יש מוצרים, כמו חטיפים למשל, שמגיעים באריזות גדולות וקטנות. על פניו, אריזה גדולה כביכול משתלמת יותר, אך נסו להיזכר מתי אותה אריזה נגמרה עד תומה. יכול להיות שאתם פותחים אריזה גדולה, אוכלים ממנה מעט, מאחסנים את היתרה ולאחר שבוע זורקים את מה שנשאר? אם התשובה היא כן, כדאי שתתחילו לקנות את האריזות הקטנות.

תמונה של פרנץ' טוסט עם חמאה מעל ולצד תותים


מיחזור: 

בישלתם ארוחת צהריים ביום ראשון וביום שלישי הילדים כבר רוצים משהו חדש אך האוכל עדיין לא נגמר? חבל לזרוק, התחילו למחזר. לדוגמא: אורז, פתיתים או פסטה ניתן לערבב עם בשר טחון, ביצה ותבלינים ולהפוך לקציצות מטריפות בטעמן; שאריות של בשר או עוף ניתן לפורר, להוסיף תפוח אדמה מעוך, ביצה, קצת פירורי לחם, לבשל ברוטב עגבניות, והנה יש לנו כדורי בשר לתפארת; וניתן לקחת את כל שאריות המזון, לערבב עם שקית של ירקות קפואים, ביצה ותבלינים ולהפוך לפשטידה נהדרת. היו יצירתיים.

 

שקשקו אותה: 

נתקעתם עם מלאי גדול של פירות וירקות שנראה כי הם בדרכם לפח? חבל. את הפירות ניתן לקלוף ולהכין שייקים טעימים – מכניסים לבלנדר עם חלב, קוביות קרח וסוכר ונהנים ממשקה בריא וטעים. את הירקות הקמלים, כולל עשבי תיבול למיניהם, ניתן להכניס לתוך סיר גדול ולבשל במים. את הציר שמתקבל שומרים בתבנית של קוביות קרח עבור תבשילים עתידיים.

 

לחם: 

רצוי לשמור תמיד במקפיא. לחם זמין על השיש הוא מזמין ונעים, אך מתייבש במהירות. עדיף לשמור בהקפאה גם אם אתם יודעים שתשתמשו בו בקרוב אחרת תמצאו את עצמכם עם חצי לחם לא טרי שסופו בפח האשפה. נשארו לכם שאריות לחם? הכינו פרנץ' טוסט לארוחת הערב – טבלו פרוסות לחם בביצה טרופה עם כף שמנת מתוקה ומעט מלח, טגנו במחבת עם מעט שמן, פזרו מעט סוכר מלמעלה והגישו לקול צהלותיהם של בני הבית.

רואים כמה קל להימנע מבזבוז מיותר של מזון? כמו שאמרתי, הכל מתחיל בראש. אשמח לשמוע גם על הרעיונות שלכם לניצול נכון ולענות על שאלות בנושא.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס