"זודלס": חגיגה צבעונית וטעימה של זוקיני נודלס - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תתחילו לשנן – "זודלס": חגיגה צבעונית וטעימה של זוקיני נודלס

תמונה גרסת הדפסה

מתכונים לנודלס זוקיני - טעים, בריא וללא גלוטן

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 1-2

זה לא פסטה, זה לא נודלס, ואין בהם שום מרכיב של קמח או ביצים. קישואי הזוקיני המוכרים והאהובים הופכים הפעם לכוכבים העיקריים של המנה הנהדרת הזו שנראית בדיוק כמו פסטה, בהבדל אחד קטן – היא לא.

בעזרת קולפן ז'וליינים פשוט שניתן לרכוש בכל מחלקת כלי בית במרכולים, הם נקלפים לרצועות דקיקות וארוכות, שאותן מקפיצים קלות במחבת ומתבלים בתוספות כאוות נפשנו.

מהיר להכנה, בריא ובעיקר טעים מאד, והנה לכם מבחר רעיונות שלא ישאירו אף אחד אדיש.

תמונה של קישוא זוקיני, זוקיני חתוך לז'וליינים וקולפן ז'וליינים

תמונה של זוקיני חתוך לז'וליינים בקערה

מכל מתכון מתקבלת מנה אחת, שכמובן ניתן להגדיל לפי מספר הסועדים

זוקיני נולדס בשמן זית אגוזים ופרמז'ן

  • קישוא זוקיני גדול
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית אגוזים קצוצים דק
  • 1 כף פרמז'ן מגורר
  • קורט מלח

תמונה של מצרכים להכנת זוקיני נולדס בשמן זית אגוזים ופרמז'ן

  1. שוטפים היטב את הקישוא, ופורסים לרצועות דקות בעזרת קולפן ז'וליינים.
  2. מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים בתוכו כשלוש דקות את הקישוא ואת השום הכתוש.
  3. מוסיפים את האגוזים ואת הפרמז'ן לעוד ערבוב מהיר, מכבים את האש ומגישים.

תמונה של זוקיני נולדס בשמן זית אגוזים ופרמז'ן


זוקיני נודלס עם שרי, קלמטה ובולגרית

  • קישוא זוקיני גדול
  • 1 כף שמן זית
  • 5 עגבניות שרי
  • 5 זיתי קלמטה מגולענים
  • 2 כפות קוביות גבינה בולגרית
  • קורט מלח

תמונה של מצרכים להכנת זוקיני נודלס עם שרי, קלמטה ובולגרית

  1. שוטפים היטב את הקישוא, ופורסים לרצועות דקות בעזרת קולפן ז'וליינים.
  2. מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים בתוכו כשלוש דקות את עגבניות השרי והזיתים.
  3. מוסיפים את הקישואים לעוד שלוש דקות של הקפצה וממליחים מעט.
  4. מכבים את האש ומגישים עם קוביות של בולגרית מעל.

תמונה של זוקיני נודלס עם שרי, קלמטה ובולגרית


זוקיני נודלס בשמנת פסטו

  • קישוא זוקיני גדול
  • כף חמאה
  • 1 כף ממרח פסטו
  • 1/2 כוס שמנת לבישול 10%
  • קורט מלח

תמונה של מצרכים להכנת זוקיני נודלס בשמנת פסטו

  1. שוטפים היטב את הקישוא, ופורסים לרצועות דקות בעזרת קולפן ז'וליינים.
  2. ממיסים את החמאה במחבת ומקפיצים בתוכה את הקישוא במשך שלוש דקות. מעבירים את הקישוא לצלחת.
  3. לאותה המחבת מוסיפים את הפסטו והשמנת ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים עוד דקותיים עד שהשמנת מסמיכה.
  5. מוסיפים את הקישוא, מערבבים, מכבים את האש ומגישים.

תמונה של זוקיני נודלס בשמנת פסטו

אז איזה זודלס תעדיפו היום?

תמונה של שלושת מתכוני הזוקיני נודלס

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס