מתכון לפיצה ביתית עם שוליים ממולאים בגבינה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תשכחו מהשליח – כך תכינו בקלות פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפיצה ביתית קלה להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

פיצה! אין רבים שיתנגדו למשולש עסיסי מן המאפה הנפלא הזה. תחתית בצק טעימה שמעליה מזהיבות ומבעבעות גבינות, ניגרות עמוק אל תוך שכבה דקיקה של עגבניות מרוסקות, ויוצרות את אחד המאכלים האהובים ביותר על מבוגרים וילדים.

אם עד היום הסתפקתם בהזמנת משלוח זריזה מהפיצרייה הקרובה, הגיע הזמן שתשנו פאזה ותלמדו להכין אותה בבית. ולא סתם פיצה, אלא את זו השווה, עם השוליים הממולאים בגבינה.

אפשר לקרוא לזה ארוחה בתוך ארוחה. מצד אחד פיצה מושקעת עם חומרי גלם ביתיים וטובים, מצד שני, תכינו קצת מטבל שום בצד, ותספיגו בו את השוליים הנתלשים והממולאים בגבינה מותכת, להשלמת החגיגה.

מהכמות במתכון יוצאים שני מגשים משפחתיים, תוסיפו לזה את השוליים הנתלשים, וקיבלתם מנה לגדוד. תהיו נחמדים ותזמינו גם כמה חברים.

המתכון פה הוא בסיסי וללא תוספות, אך כמובן שתוכלו להוסיף על הפיצה תוספות שונות כאוות נפשכם כגון: בצל מטוגן, פלפלים חריפים קצוצים, חצילים מטוגנים, קוביות אננס, פטריות טריות, זיתים וכדומה. את התוספות מניחים על הגבינות ואופים כרגיל.

אני השתמשתי בתבניות עגולות מיוחדות לפיצה, אך גם התבנית הרגילה של התנור תהיה טובה לעניין.

תמונה של הפיצה במגש לאחר שחתכו ממנה משולש

פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה


החומרים לבצק הפיצה: (לשתי פיצות עגולות בקוטר 33 ס"מ)


  • 1 קילו קמח שמרים
  • 2+1/3 כוסות מים חמימים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח

החומרים לרוטב ומילוי הפיצה:


  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית אבקת שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 500 גרם גבינה מגורדת (עמק או מוצרלה)
  • 300 גרם בייבי מוצרלה
  • שמן זית
  • מלח

 


אופן ההכנה:


  1. מכניסים את כל חומרי הבצק, למעט המלח, לקערת המערבל, ומערבלים עם וו לישה במשך חמש דקות. מוסיפים את המלח, ממשיכים לערבל דקה נוספת ומכבים.
  2. מניחים מגבת עבה מעל הקערה ומניחים אותה בצד להתפחה של כשעה, עד שהבצק מכפיל ואפילו משלש את נפחו).
  3. לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לשלושה חלקים שווים. שני חלקים יהיו בסיס הפיצה, ומהחלק השלישי אנו נכין את הכדורים הממולאים במוצרלה.
  4. מניחים את הבצק בתבנית ומרדדים ומותחים אותו עד שיכסה 3/4 מקוטר התבניות.
    תמונה של הבצק בתבנית
    תמונה של הבצק בתבנית עם הרוטב מעל
  5. מהחלק השלישי תולשים חתיכות קטנות של בצק שאחר כך יהפכו לכדורים הממולאים. אנו נתלוש מראש את החתיכות ונקפיד שיהיו לנו כ-60 כאלה, כך לא ניתקע באמצע התהליך בלי חומר.
  6. עובדים עם הבצק בידיים משומנות. לוקחים כל חתיכה קטנה של בצק, מכניסים לתוכה כדור מוצרלה וסוגרים אותו ללחמנייה קטנה.
  7. מניחים את הכדור הקטן בשולי הבצק כשהחלק השלם והחלק כלפי מעלה, וממשיכים כך עם כל חתיכות הבצק עד שהכדורים הממולאים מקיפים את כל בצק הפיצות.
  8. מורחים את בסיס הפיצה במעט שמן זית.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת השוליים הממולאים בגבינה
  9. מערבבים יחד את העגבניות המרוסקות עם רסק העגבניות, עם אבקת השום ומעט מלח.
  10. יוצקים מחצית מכמות הרוטב במרכז הפיצה ומורחים אותו בצורה שווה על הבצק. הרוטב צריך להיות רק במרכז ולא לכסות את הכדורים הממולאים.
  11. מפזרים את הגבינה המגורדת ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות לחצי שעה בערך, עד ששוליי הפיצה מזהיבים והגבינה מותכת ומזהיבה קלות.

אפשר לשמור קצת כדורי מוצרלה ולפזר על הפיצה המוכנה בתוספת של מעט עלי בזיליקום טריים.

תמונה של הפיצה בתבנית לאחר האפייה

לרוטב שום מדליק בדקה –

מערבבים מעט קטשופ עם רוטב צ'ילי וקצת אבקת שום. יאמי!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס