תפוצ'יפס ביתי ופריך מירקות שורש
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תפוצ'יפס ביתי ופריך מירקות שורש

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: קערה משפחתית

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

במקום לנשנש צ'יפס משקית, בואו תראו כמה קל להכין אותו בבית מירקות שורש טריים וללא תוספת של חומרי טעם ושימור, ולקבל חטיף מושלם שגם המבוגרים וגם הילדים ישמחו לזלול.

כל שצריך הוא מעבד מזון או מנדולינה עם דיסקית פריסה שתקל עלינו את המלאכה ותדאג לפרוסות דקיקות של ירקות השורש, ובגיזרת הירקות הפעם השתמשנו בבטטות צרות וארוכות, תפוחי אדמה בהירים צרים וארוכים גם הם, שורש פטרוזיליה שמנמן ומספר סלקים, אך כמובן שניתן להוסיף גם גזרים צבעוניים, קולורבי, לפת ועוד שורשים כאלה ואחרים כטוב בעיניכם.

החטיף אמנם מטוגן, אך מכיוון שזמן הטיגון הוא מאד קצר, הירקות אינם סופגים שמן ויוצאים יבשים, אך אם בכל זאת אתם מעדיפים לוותר עליו, אז יש לסדר את הירקות הפרוסים בתבנית, לצקת מעט שמן זית ולאפות בתנור.

כמה קטנות לפני שמתחילים:

  • קולפים, שוטפים ופורסים כל ירק בנפרד, ומניחים בצלחת. אין צורך לשטוף שוב לאחר הפריסה.
  • מטגנים כל ירק בנפרד משום שלכל ירק יש את זמן הטיגון המותאם לו עד לריכוך.
  • מכניסים לשמן את הירקות בפיסה פיסה ולא כשהם דבוקים זה לזה, ותוך כדי הטיגון יש לערבב מדי פעם.
  • מתחילים מטיגון הירקות הבהירים ומתקדמים אל הכהים, כשהסלק בסוף צובע את השמן באדום.
  • מטגנים עד שהירקות מתחילים להזהיב ומסירים בעזרת כף מחוררת. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. יש להיזהר מטיגון יתר שישרוף את הירקות.
  • הירקות המטוגנים יוצאים מהשמן רכים מעט אך מתקשים ומתייצבים לאחר קירור מלא.

אז מה צריך שיהיה בבית?

2 בטטות צרות וארוכות
3 תפוחי אדמה בהירים צרים וארוכים
4 שורשי פטרוזיליה
3 סלקים
1 בקבוק שמן קנולה
מלח גס

מכינים:

  1. קולפים את הירקות, למעט תפוח האדמה, ופורסים במנדולינה או במעבד מזון עם לוחית פריסה, כל ירק בנפרד. מניחים כל ירק פרוס בצלחת נפרדת.
  2. בסיר בינוני מחממים שמן לדרגת רתיחה.
  3. מעבירים לשמן את שורש הפטרוזליה הפרוס ומטגנים עד להזהבה קלה. מסירים מהאש בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
  4. מכניסים לשמן את פרוסות תפוחי האדמה, ומטגנים עד להזהבה. מסירים מהאש בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מכניסים לשמן את פרוסות הבטטה, ומטגנים עד להזהבה. מסירים מהאש בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
  6. מכניסים לשמן את פרוסות הסלק, ומטגנים עד להזהבה (הסלק כהה אז צריך לשים לב שלא לטגן יותר מדי). מסירים מהאש בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
  7. ממתינים עד שהצ'יפס קר לחלוטין, ועכשיו אפשר להעביר את הכל לקערה אחת, לזרות מעט מלח גס, לערבב ולהגיש.

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס