סירות תפוחי אדמה עם בשר | מתכון של גל זהבי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תפוח אדמה דאבל בייקד של גל זהבי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסירות תפוחי אדמה עם בשר

  • מספר מנות: 16 סירות

מצרכים

חצי קילו בשר בקר טחון

8  תפו״א זני השף

כרישה אחת שלמה ללא הקצוות

2  יחידות בצל לבן

1/2 כוס צנוברים

1/2 צרור פטרוזיליה 

טחינה גולמית - לפי הטעם

1  קילו מלח גס

2-3 שיני שום

טימין יבש - לפי הטעם

צ'ילי גרוס - לפי הטעם

רוטב סריראצ׳ה (לא חובה)

  

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ובמגש התנור מפזרים מלח גס.

2. מניחים את תפוחי האדמה שלמים ולוחצים עליהם שישקעו. אופים חצי שעה על כל צד שלהם (סה״כ שעה בתנור או עד לריכוך מלא).

3. במקביל מטגנים בצל וכרישה עד לריכוך ולצבע זהוב ובמחבת נוספת מטגנים את בשר הבקר עם שום קצוץ, מלח, פלפל, טימין יבש ומעט צ׳ילי גרוס. ברגע שהבשר עשוי היטב נוסיף אליו את הבצל והכרישה המטוגנת , פטרוזיליה קצוצה וחופן צנוברים. טועמים ומתקמנים תיבול ונותנים להם להצטנן.

4. כשתפוחי האדמה  זהובים ורכים חוצים לשניים ומניחים ל-10 דקות להתקרר.

5. בעזרת כפית נוציא את ליבת תפוח האדמה ונוסיף לבשר הטחון והבצלים כך שתשאר מסגרת עדינה ואחידה מכל הצדדים.

6. ממלאים את סירות תפוחי האדמה עם הבקר נוסיף מעט שמן מעל ומכניסים ל10-15 דקות לתנור שחומם מראש ל230 מעלות או עד להשחמהבהגשה מזלפים טחינה גולמית ועוד מעט צנוברים.

בתיאבון:)

 

לעוד מתכוני בשר מיוחדים, לחצו כאן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס