תפוחי אדמה צלויים בתערובת שום ועשבי תיבול - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תפוחי אדמה צלויים בתערובת שום ועשבי תיבול

תמונה גרסת הדפסה

מתכון תפוחי אדמה צלויים בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 6-8 מנות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אין כמו תוספת של תפוחי אדמה כדי לשמח לבב אנוש, וכמו שרבות הדרכים להכין מהם אין ספור מתכונים, בדרך כלל נשמור אמונים למתכון משפחתי מבית אמא שמלווה אותנו שנים.

יחד עם זאת, תמיד כיף לגלות דרכים חדשות להכין תפוחי אדמה צלויים בתנור, והפעם עם שיטה שהופכת אותם לקראנצ'ים ופריכים מבחוץ, ורכים ונמסים בפה מבפנים, עם תערובת נהדרת של שום טבעי ועשבי תיבול רעננים.

אין ספק שהמתכון הזה יעלה חיוך על פניכם, גם בימים אלה, שכולנו ממעטים לצאת מהבית, והבטן דורשת אקסטרה נחמה, וכמובן גם שכדאי לשמור את המתכון לפסח המתקרב, שכן הוא ישמש כתוספת חגיגית, טעימה וקלה להכנה.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

20 תפוחי אדמה בגודל בינוני-קטן
½ כוס שמן זית
3 שיני שום קצוצות דק בסכין
1 עלה רוזמרין
2 עלי טימין
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
1 כפית שום גבישי
2 כפות סילאן
מלח ופלפל

מכינים:

  1. קולפים את תפוחי האדמה, וחוצים אותם לשניים. (אם קניתם דווקא גדולים אז אפשר גם ל 3-4 חלקים.)
  2. מכניסים את תפוחי האדמה לסיר, מכסים במי ברז ומניחים על הגז.
  3. מבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה.
  4. לאחר הרתיחה מבשלים עוד 6 דקות ומכבים את האש.
  5. מסננים, ומניחים בתבנית המתאימה לתנור.
  6. בכלי קטן מערבבים את שמן הזית עם כל שאר המרכיבים.
  7. יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה.
  8. בעדינות מערבבים את התערובת עם תפוחי האדמה עד שהם יהיו מכוסים לגמרי.
  9. מכניסים לתנור מחומם ל – 180 מעלות, ואופים כשעה או עד שתפוחי האדמה מתרככים היטב.
  10. נותנים ערבוב עדין בזהירות כדי לא לשבור אותם.
  11. מעבירים את התנור למצב גריל ומעלים את הטמפרטורה ל – 200 מעלות.
  12. צולים מספר דקות עד שתפוחי האדמה מזהיבים יפה.
  13. טיפ – בימים שהם לא פסח, אפשר להוסיף למתכון ½ כוס של שבבי בצל מטוגנים מיובשים (מכילים גלוטן) שיוסיפו להם טעם וקראנצ'יות נוספת.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס