מתכון לתפוחי אדמה פריכים אפויים בתנור: השיטה שבאמת עובדת - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תפוחי אדמה פריכים בתנור: השיטה שבאמת עובדת

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לתפוחי אדמה פריכים אפויים בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 3-4

פסח הוא חג של הגבלות. בלי לחם, בלי קמח, בלי חמץ, ועבור רבים, גם בלי קטניות ואפילו בלי אורז. אבל יש פחמימה אחת שכולם יכולים לאכול: תפוחי אדמה. רבות הדרכים להכין תפוחי אדמה מוצלחים, והיום אשתף בדרך שלי, שלמדתי ממי שהיה השף שלי במשך 3 שנים, שרון טל ממסעדת נחלת בנימין בהרצליה.

הדרך לכל תפוחי אדמה פריכים – בין אם מדובר בצ'יפס, וודג'ס או בחצאים פריכים כמו היום, עוברת בבישול כפול. ראשית, יש לרכך את תפוחי האדמה, ולגרום לעמילנים שבהם לספוג נוזלים ולאבד את הנוקשות הראשונית שלהם. אפשר להתחיל בבישול תפוחי האדמה בהרתחה בסיר עם מים, או באידוי.

שנית, אחרי שהתפוחים רכים, אנחנו רוצים שיקבלו צבע ויהפכו לפריכים. ניתן לבצע שלב זה במחבת עם שמן זית או בטיגון עמוק. היום אנחנו נדלג על האפשרויות האלו, ונלך על שיטה שמשלבת את שני השלבים שצריך לעבור, בתבנית אחת.

 

תמונה של תפוחי אדמה וסכין על קרש חיתוך

תמונה של חצאי תפוחי אדמה

אנחנו מתחילים בחיתוך תפוחי האדמה לחצאים (אפשר גם לרבעים אם משתמשים בתפוחי אדמה בגודל בינוני ולא קטן). אותם ממקמים על תבנית תנור שתובלה בשמן זית, מלח ופלפל (תרגישו חופשי להוסיף עשבי תיבול יבשים שאוהבים כמו אורגנו, טימין או רוזמרין לתבנית).

עליהם מניחים את תפוחי האדמה, אוטמים בנייר אלומיניום ושולחים לסיבוב ראשון של אפייה, שנמשכת 40 דקות בערך. בשלב זה תפוחי האדמה מתבשלים באדים של עצמם, מה שאומר שהם לא יספגו מים מיותרים כמו שיכול לקרות בהרתחה. כדי לבדוק, מסירים את הכיסוי (בזהירות, הרבה אדים יוצאים) ומחדירים סכין לתפוד אחד. הן הוא נכנס ויוצא בקלות, עוברים לשלב 2.

מסירים את רדיד האלומיניום ואופים בחום קצת יותר גבוה, עד שצבע זהוב ויפה מקשט את תפוחי האדמה. בשלב זה אני מבטיח לכם שיהיה מאוד קשה לסרב להם.

אם נמנעים משימוש ברדיד אלומיניום, את ריכוך תפוחי הרדמה ניתן לבצע בסיר עם מים רותחים: בישול של 25-30 דקות (תלוי בגודל תפוחי האדמה) יביא אתכם למקום הרצוי מבחינת רכות, ואז הלאה לתבנית ואל התנור לקבלת תיבול, פריכות וצבע.

בתיאבון וחג שמח!

תמונה של תפוחי אדמה בתבנית אפייה


מתכון לתפוחי אדמה פריכים אפויים (4 מנות)

המצרכים:

  • 1 חבילה תפוחי אדמה קטנים, שטופים היטב (או ¾ חבילה אם קניתם מארז גדול יותר)
  • 4-5 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • רוזמרין קצוץ (רשות)

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את תפוחי האדמה לאורך (אין צורך לקלף).
  2. יוצקים את שמן הזית לתבנית עם נייר אפייה
  3. מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס
  4. מניחים את תפוחי האדמה החצויים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה.
  5. מזיזים אותם קצת ככה שכולם יקבלו ליטוף מהשמן.
  6. אוטמים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות, 30-40 דקות עד שהתרככו.
  7. מסירים את נייר האלומיניום (זהירות אדים!) ומחזירים לתנור.
  8. מעלים את החום ל-200 מעלות ואופים 15 דקות נוספות, או עד שתפוחי האדמה מזהיבים (הופכים אחד בזהירות לראות שפני השטח שלו זהובים כמו בתמונה).

את תפוחי האדמה ניתן להכין עד יומיים מראש ולחמם בתנור או בטוסטר אובן לפני שרוצים להגיש.

אוכלים כשהם חמים!

 

לנמנעים משימוש ברדיד אלומיניום:

  1. שמים את חצאי תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה בינונית 20-30 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים אבל לא מדי. מסננים. מניחים לתפוחי האדמה להתקרר ולשחרר אדים.
  2. יוצקים את שמן הזית לתבנית עם נייר אפייה.
  3. מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס.
  4. מניחים את תפוחי האדמה החצויים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה.
  5. מזיזים אותם קצת ככה שכולם יקבלו ליטוף מהשמן.
  6. אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות, 15-20 דקות  או עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

 

טיפ:

ניתן להכין עד יומיים מראש ולחמם בתנור או בטוסטר אובן לפני שרוצים להגיש.

 

צילום וסטיילינג: אסף אמברם

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס