דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תפוחי אדמה מדופדפים - התוספת הכי טעימה על השולחן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לתפוחי אדמה מדופדפים בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 12

מאת: דפני פתיחה

ירים יד מי שלא אוהב תפוחי אדמה!

מטוגנים, אפויים, מעוכים בתנור ובשלל דרכים שונות כבשו להם הפחמימות הטעימות הללו מקום של כבוד במטבח הישראלי עד שאי אפשר לתאר ארוחת חג ללא התוספת האהובה הזו על השולחן.

ואם חשבתם שכבר אין מה לחדש עם המנה הזו, אז תחשבו שנית, מכיוון שהפעם אתם הולכים להפתיע גם את האורחים שלכם וגם את עצמכם בהגשה מעניינת במיוחד, מעוררת תאבון וטעימה בטירוף העשויה מפרוסות דקיקות של תפוחי אדמה מתובלים, אשר נאפות בקבוצות קטנות זו על זו, ויוצרות מגדלים קטנים ונתלשים, רכים וזהובים, שכל כך יפים לעין, ושפשוט אי אפשר להפסיק לזלול.

דרך ההכנה שלהם כל כך קלה ומהירה, כך שהמתכון ממש מתאים לרגע האחרון, אחרי שכבר סיימנו להכין את כל המנות לחג, וההפתעה – פשוט עורמים את הפרוסות הדקיקות בתבניות קטנות של מאפינס, אופים, ואז עורמים כל ערימה קטנה כזו בכף, החוצה מהתבנית, היישר אל צלחת הגשה.

איזה תענוג של מנה!

תפוחי אדמה על צלחת

אז מה צריך שיהיה בבית?

5 תפוחי אדמה גדולים (רצוי ארוכים וצרים)
1/2 כוס שמן קנולה
1 כף שום גבישי
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
2 כפות עלי טימין

עוד צריך:

תבנית שקעים של מאפינס

תפוחי אדמה עם מזלג

מכינים בקלי קלות:

  1. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות (בערך 3 מ"מ). אם ברשותכם מנדולינה או מעבד מזון עם דסקית פריסה, הפעולה הזו תיקח לכם זמן קצר מאד, ותקל על המלאכה. אם לא, גם סכין טובה תעזור לכם לסיים את החיתוך תוך דקות ספורות.
  2. מעבירים את פרוסות תפוחי האדמה לקערה, ומוסיפים אליה את שאר החומרים. מערבבים היטב בכפות הידיים, תוך שדואגים שכל הפרוסות יקבלו ציפוי מהתערובת מכל הכיוונים.
  3. משמנים את תבנית המאפינס במעט שמן, ומניחים מספר פרוסות של תפוחי אדמה בכל שקע.
    תפוחי אדמה לפני אפייה בתוך תבנית
  4. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור.
  5. אופים בחום של 200 מעלות במשך 30 דקות.
  6. בודקים בעזרת סכין חדה אם תפוחי האדמה התרככו (פשוט מחדירים סכין באחד השקעים מלמעלה עד למטה). אם הסכין חודרת בקלות אז הרי שתפוחי האדמה רכים מספיק.
  7. מסירים את נייר הכסף, מנמיכים את חום התנור ל – 180 מעלות, ואופים עוד 15-20 דקות עד להזהבה.
  8. מצננים מעט, ובעזרת כף פשוט שולים את מגדלי תפוחי האדמה הקטנים החוצה, ומניחים על צלחת הגשה, רצוי המתאימה לחימום בתנור, במידה ולא מגישים את המנה מיד, ויש צורך לחמם אותה שוב.

תפוחי אדמה עם זר רימונים

זהו, התוספת הנהדרת שלנו כבר מוכנה למחמאות.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס