3 מתכונים לתפוחי אדמה מתובלים בשקית צלייה – מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תפוחי אדמה בשקית צלייה – עם שלושה תיבולים מנצחים!

תמונה גרסת הדפסה

3 מתכונים לתפוחי אדמה מתובלים בשקית צלייה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

אין ספק שאחת התוספות האהובות ביותר, ושמפארות תדיר את שולחן השבת שלנו היא של תפוחי אדמה. בכל משפחה תמצאו לפחות מתכון וותיק אחד שעליו לא מוותרים, אך יחד עם זאת רבים שואלים אותי במה עוד אפשר לחדש איתם, ואיך ניתן בכל זאת לשדרג ולהפתיע.

המקור לחידוש שלי היום, הוא דווקא נוסטלגי, עת היינו צולים עופות וירקות בשקית הצלייה שהייתה שוס גדול בשנות ה-80, ומשום מה ברבות השנים נשתכחה מלב, עד שהגיע הרגע להחזיר אותה לקדמת הבמה, ולהיזכר עד כמה מוצלחת האפייה בדרך הזו.

הכנתי תפוחי אדמה בשלושה סגנונות שונים, עם תיבול מיוחד ואופייני לכל אחד מהם, והם התקבלו שזופים, עסיסיים, ונפלאים ברכותם,  וקצרו הצלחה מסחררת.

תמונה של תפוחי האדמה בשקית הצלייה לאחר האפייה בתנור

כמה דברים לפני שמפשילים שרוולים:

  • כן! אפשר להכניס למתכונים גם נתחי עוף.

  • כן! אפשר להוסיף גם ירקות חתוכים.

  • כן! אפשר להכפיל את המנה ולאפות שתי שקיות צלייה יחד בתבנית התנור.

 

בכל המתכונים משתמשים בחומרי הגלם הללו, ומשנים רק את התיבול:

  • 8 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 בטטה
  • 1 בצל
  • שקית צלייה

תמונה של תפוחי אדמה ובטטות חתוכים לקוביות ושל שקית הצלייה

לתפוחי אדמה בתיבול קלאסי:

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 כף אבקת מרק בטעם בצל מחומרים טבעיים
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כפית שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 כוס מים
  • מלח

תמונה של ערבוב הכל המרכיבים בקערה

לתפוחי אדמה ביין ועשבי תיבול:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף בזיליקום מיובש
  • 1 כף כוסברה טחונה
  • 1 כף פטרוזיליה מיובשת
  • 1 כף טימין מיובש
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 כפית דבש
  • מלח


לתפוחי אדמה בפלפלים:

  • 150 גרם ממרח פלפלים
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 3 כפות שמן
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 1/2 כוס מים

 

אופן ההכנה זהה לכולם:

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות (חוצים את תפוח האדמה לאורך, וחותכים לרוחב שלוש פעמים).
  2. קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל דומה לקוביות תפוחי האדמה.
  3. שוטפים את תפוחי האדמה והבטטה ומסננים. מעבירים לקערה גדולה.
  4. קולפים את הבצל ופורסים לרצועות, ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים את שאר המוצרים, לפי התיבול שבוחרים, ומערבבים היטב עם הידיים.
  6. מכניסים את כל הכמות לתוך שקית הצלייה וסוגרים אותה.
    תמונה של שקית הצלייה לפני האפייה בתנור
  7. מניחים את השקית על תבנית התנור.
  8. דוקרים אותה במספר מקומות במזלג בשביל לקבל קצת חורי אוורור, ומכניסים לתנור.
  9. אופים בחום של 180 מעלות 45 דקות.
  10. הופכים את השקית במהירות (כך הנוזלים לא בורחים החוצה) לצד השני, מחוררים שוב, ואופים עוד 45 דקות.
  11. תפוחי האדמה בשלב הזה רכים ושזופים להפליא.
  12. פותחים את השקית ופשוט מעבירים את הכל לכלי הגשה.

תמונה של תפוחי האדמה מוגשים בקערה

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס