מתכון לבלינצ'ס תפוחי אדמה פטריות וחזה עוף - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תענוג בכל ביס – בלינצ'סים מטוגנים וממולאים בתפוחי אדמה פטריות וחזה עוף

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לבלינצ'ס מלוח במלית תפוחי אדמה פטריות וחזה עוף

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אחד הדברים שאני הכי אוהבת במטבח הוא לשלב בין סגנונות וטעמים ולהפוך אותם למשהו חדש. לפעמים דווקא השידוך הזה, של משהו שרגילים להכין בצורה מסוימת, עם גוון של טעם אחר, יהפוך הוא את המנה למפתיעה ומנצחת.

הפעם התגלגלה לידי חבילה של עלי בלינצ'ס מוכנים קפואים שרק חיכו שאתייחס אליהם ואכין מהם מטעמים, אך עם כל הכבוד למסורת הפולנית, עם שלל המליות הקלאסיות והמוכרות שבהן התרגלנו להכין את הבלינצ'סים, אני מתחברת יותר לטעמים אקזוטיים ודומיננטיים יותר.

אם נתייחס לרגע למתקפה ההודית שבה אני נמצאת בשלב זה של חיי הקולינריים, קרי – מזווה שופע קארי, תערובות עם קארי וממרחים בטעם קארי, אפשר להבין למה החלטתי לשלב הפעם בין פולין להודו ולהפוך את הבלינצ'ס הלבנבן (אך הטעים) למשהו אחר (ועוד יותר טעים).

השתמשתי בעלים הקפואים והם היו מעולים למטרה הזו. הם עטפו את המלית בצורה עדינה ביותר וכמעט שלא היו מורגשים כך שאני לא רואה כל סיבה לעמול ולהכין לבד את החביתיות בבית, דבר שיאריך ללא צורך את העבודה. אבל אם הגנים הפולנים שלכם ממש חזקים ואתם לא יכולים לעצור את עצמכם ולהכין לבד, לכו על זה. מי אני שאגיד לכם לא?

תמונה של הבלינצ'סים מוגשים בצלחת לצד קערית רוטב


החומרים:

  • 10 עלי בלינצ'ס מוכן קפוא
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 כף מיונז
  • 200 גרם חזה עוף
  • 1 בצל
  • 10 פטריות שמפיניון
  • 1 כפית שטוחה תבלין קארי
  • פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח
  • 2 ביצים
  • פירורי לחם
  • שמן לטיגון


החומרים לרוטב: (לא חובה. טעים גם בלי)

  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות מחית קארי אדום
  • 1 כפית סוכר
  • מעט מלח

אופן ההכנה:

  1. מניחים את עלי הבלינצ'ס הקפואים על השיש להפשרה. עדיף להניח אותם זה לצד זה. הם מפשירים בשניות.
  2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות. מכניסים לתוך סיר וממלאים אותו במים. מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך ומסננים.
  3. מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את המיונז ומעט מלח ומערבבים. מניחים בצד להתקרר מעט.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת הבלינצ'סים הממולאים
  4. חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות ומטגנים במחבת. אין צורך לתבל.
  5. מסננים את הנוזלים שהצטברו ומניחים בצד.
  6. קולפים את הבצל וקוצצים אותו. שוטפים את הפטריות, חותכים ומסירים את קצה הרגל של הפטריות, ופורסים אותן לפרוסות.
  7. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מאבדות מנפחן. מוסיפים למחבת את קוביות חזה העוף, מתבלים בקארי, בפפריקה ובמלח. ומכבים את האש.

תמונה של בלינצ'סים מטוגנים בצלחת

ניגשים למלאכת ההרכבה:

  1. בקצה של כל עלה בלינצ'ס מורחים מעט מהפירה, מעליו מניחים מעט מהתערובת, ואז מקפלים את הבלינצ'ס בצורה הזו: שתי הקצוות החיצוניים פנימה, הקצה שמקביל למלית גם הוא פנימה ואז לגלגל.
  2. בצלחת רחבה טורפים את הביצים, ובצלחת נוספת מניחים את פירורי הלחם.
  3. טובלים כל בלינצ'ס בביצה ואז בפירורים.
  4. במחבת עמוקה ורחבה ממלאים שמן בגובה של כ-2 ס"מ. מניחים את הבלינצ'סים ומטגנים מספר דקות מכל צד עד שהפירורים מזהיבים.


הכנת הרוטב:

  1. מניחים יחד את כל החומרים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות על אש בינונית.
  2. מגישים את הבלינצ'סים המופלאים הללו כשהם חמים, ומתענגים על כל ביס.

תמונה של בלינצ'ס בצלחת עם רוטב מעל

באמת. באמת שאתם פשוט חייבים לרוץ ולהכין את זה. וכמובן שאל תשכחו לחזור ולספר לי איך היה…

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס