מתכון לקינוח שיערות קדאיף עם תותים במסקרפונה ופירות יער - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

תותים במסקרפונה עם קדאיף ופירות יער

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקינוח שיערות קדאיף עם תותים במסקרפונה ופירות יער

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

החומרים:

  • 1 חבילת שערות קדאיף קפואים
  • 100 גרם חמאה מומסת (במיקרו)
  • 1סלסלת תותים נקיים וחתוכים
  • 300 מיל' שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • 200 גרם מסקרפונה
  • 1 לקט פירות יער קפוא
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כף לימון


הכנת הקדאיף:

  1. ניתן לקנות במרכולים קדאיף קפוא, הוא מצוין ומפשיר במהירות.
  2. לאחר שמפשירים את הקדאיף במשך מס' דקות משטחים בתבנית ושופכים מעל חמאה מומסת בצורה אחידה. 
  3. מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות עד להזהבה  ומדי פעם הופכים על מנת שיזהיב מכל הכיוונים.
  4. לאחר שהקדאיף מתקרר מפוררים בידיים ושומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד לשימוש (יכול להישמר גם למשך יומיים- שלושה).

הכנת התותים:

שוטפים היטב את התותים, חותכים את הקצה עם העלים וחוצים לאורך לרבעים.

הכנת הקרם:

מקציפים את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד לאיחוד.

הכנת הרוטב:

שמים בסיר את פירות היער ואת שאר החומרים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד לצימצום (= עד שחלק מהנוזלים יתאדו והסירופ יסמיך).

מלאכת ההרכבה:

ניתן להגיש בכלי גדול בו כל אחד יכול לנעוץ כף והחגיגה גדולה, או בכוסות אישיות להגשה אלגנטית יותר.
צורת ההגשה – מפזרים בתחתית קדאיף, מעל מניחים תותים, מעליהם קרם מסקרפונה ומעל הכל רוטב פירות יער.

קולאז' תמונות של הקדאיף

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס