מתכונים לשתי עוגות גבינה מושלמות לשבועות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שתי עוגות גבינה מושלמות לשבועות

תמונה גרסת הדפסה

מתכונים לשתי עוגות גבינה מושלמות לשבועות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

הנה הגיע הרגע שכולם מחכים לו – עוגת הגבינה. כן, זו הצחורה והענוגה, המפתה והנימוחה, האלגנטית וההדורה. אני מניחה שרבים יסכימו איתי שהיא מלכת העוגות הבלתי מעורערת שחג השבועות הוא ללא ספק שעתה היפה ביותר.

היום ניקח את העוגה הנוסטלגית שאף חג שבועות אינו שלם בלעדיה ונחדש ונשדרג אותה מחדש בשילוב טעמים מפתיע.אני בטוחה שלאחר שתכינו ותטעמו, המתכונים הללו יהפכו לחלק בלתי נפרד ממחברת המתכונים המשפחתית שלכם ותהפוכנה לאורחות של קבע בביתכם, ולא רק בשבועות.

עוגות הגבינה מתחלקות לשני סוגים: עוגת גבינה אפויה ועוגת גבינה "קרה" (כלומר, המלית שלה אינה מצריכה אפיה), לכן החלטתי לפנק אתכם בשני מתכונים שווים במיוחד, אחד לכל סוג. שני המתכונים קלים מאד להכנה ובסופם מתקבלות עוגות יפהפיות וטעימות להפליא. אז לפני הכול – נא לא להיבהל מרשימת המרכיבים וההכנה. אנא קראו בעיון את המתכונים ותראו שהם אמנם כוללים מספר שלבים אך כל אחד מהם קל מאד וכל העשייה פשוטה וידידותית למשתמש.

העוגה האפויה היא עוגת גבינה יפהפייה על בסיס ביסקוויטים וריבת חלב שמרקמה הגבינתי נימוח ונמס בפה בצורה מושלמת. עוגה זו יש להכין יום מראש כיוון שהיא דורשת מנוחה במקרר לפני הקישוט. העוגה הקרה היא עוגת בראוני עסיסית משוקולד לבן, במילוי טופי, אגוזי לוז וקרם גבינה נפלא. מוכנים? נצא לדרך.

עוגת גבינה וריבת חלב

עוגה יפהיפייה ובעלת מרקם גבינתי נימוח ועשיר

תמונה של עוגת גבינה וריבת חלב

החומרים לבסיס: (תבנית גודל 26)

  • 150 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 4 כפות ריבת חלב
  • לעוגה זו כדאי להצטייד גם בשלושה צנטרים חד פעמיים ופיית כוכב אחת.


הכנת הבסיס:

  1. מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה וכף של ריבת חלב.
  2. מהדקים לתחתית התבנית, כולל השוליים.
  3. ממלאים צנתר חד פעמי בשלוש כפות ריבת חלב ומזליפים על התחתית בצורה לא אחידה


החומרים למלית:

  • 500 גרם גבינה כחושה לאפיה
  • 500 גרם גבינת שמנת 30%
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2/3 כוס סוכר
  • 4 ביצים


הכנת המלית:

  1. מערבבים באמצעות כף את כל החומרים ומשטחים על בסיס העוגה.
  2. אופים בתנור בחום של 140 מעלות כשעה וחצי (כן, זו לא טעות, חובה חום נמוך)
  3. מצננים צינון מלא על השיש ומכניסים ללילה במקרר.
קולאז' תמונות של שלבי הכנת עוגת גבינה וריבת חלב

החומרים לקצפת:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 1 אינסטנט וניל
  • 2 כפות ריבת חלב
  • לעיטור: עוד ריבת חלב ואגוזים קצוצים.


הכנת הקצפת וסיום העוגה:

  1. מקציפים יחד את השמנת, חלב ואינסטנט פודינג לקרם יציב.
  2. מוסיפים שתי כפות ריבת החלב בתנועות קיפול עדינות עד לתערובת אחידה.
  3. ממלאים בצנתר חד פעמי מעט ריבת חלב וחותכים את קצהו כך שיישאר חור קטן מאד להזלפה. "מקשקשים" עם הצנתר קשקושים של ריבת חלב על גבי העוגה.
  4. מכניסים את הקצפת לצנתר נקי עם פיית קישוט בצורת כוכב ומקשטים את העוגה.
  5. מעטרים במעט אגוזים קצוצים.

העוגה מוכנה להגשה. התמכרות מובטחת!

תמונה של עוגת גבינה וריבת חלב שנחתכה ממנה פרוסה

 

 

עוגת בראוני שוקולד לבן עם קרם גבינה וטופי אגוזי לוז

עוגת שכבות מרשימה וטעימה בטירוף שניתן להכין בשתי גרסאות

תמונה של עוגת בראוני שוקולד לבן עם קרם גבינה וטופי אגוזי לוז

החומרים לעוגת הבראוני (תבנית מתפרקת בקוטר 24)

  • 150 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • 150 גרם חמאה
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס קמח רגיל
  • 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל


הכנת עוגת הבראוני:

  1. שמים את השוקולד והחמאה בקערה למיקרו וממיסים בפולסים תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 5 דקות לתערובת תפוחה ואוורירית.
  3. מוסיפים את קרם השוקולד לתערובת הביצים ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  4. מוסיפים את הקמח ואת האינסטנט פודינג במהירות איטית עד להטמעה מלאה.
  5. משמנים תבנית 24 ואופים בחום של 150 מעלות כארבעים דקות עד שהעוגה מזהיבה וגפרור במרכזה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
    מצננים את העוגה לחלוטין בטמפרטורת החדר עד שניגשים לשלב המילוי.


החומרים לטופי אגוזי לוז:

  • 1 כוס אגוזי לוז קלויים, מומלחים וקלופים (בקיצור מהדוכן פיצוחים)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
  • 3/4 כוס סוכר


הכנת הטופי אגוזי לוז:

  1. שופכים את הסוכר לקלחת ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהסוכר הופך לקרמל.
  2. מחממים במיקרו את השמנת המתוקה כעשרים שניות ושופכים אותה בזרזיף דק אל תוך הקרמל.
    לא להיבהל מהקצף והבועות המתקבלות. התערובת "תירגע" בהמשך.
  3. ממשיכים לבשל יחד עד שהתערובת הופכת חלקה.
  4. מסירים מהאש, מוסיפים את אגוזי הלוז ומערבבים.
  5. שומרים חצי כוס מהתערובת לקישוט העוגה.
קולאז' תמונות של הכנת עוגת בראוני שוקולד לבן עם קרם גבינה וטופי אגוזי לוז

החומרים לקרם הגבינה:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס חלב
  • 200 גרם גבינה לבנה 5%
  • 200 גרם גבינת שמנת 30%
  • צנתר חד פעמי + פיית כוכב
  • מומלץ: רצועת שקף לעוגה (קונים בחנויות המתמחות בצרכי אפיה)


אופן הכנת קרם הגבינה:

  1. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר, החלב והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.
  2. מוסיפים את הגבינות בעדינות וממשיכים לערבל במהירות איטית עד להטמעת הגבינות ולקבלת קרם חלק ואחיד.
תמונה של עוגת בראוני שוקולד לבן עם קרם גבינה וטופי אגוזי לוז שנחתכה ממנה פרוסה

אופן הרכבת העוגה:

  1. מוציאים את העוגה מהתבנית ומשאירים את התבנית לידנו. אנו נזדקק לה שוב.
  2. חוצים את העוגה לשניים.
  3. על החצי התחתון שופכים את טופי אגוזי הלוז ומעליו מורחים שכבה נדיבה מקרם הגבינה.
  4. סוגרים בעדינות את חציה השני (בלי למעוך), ומחזירים לתבנית.
    מכיוון שהעוגה כבר עכשיו מאד גבוהה, אני ממליצה להניח שקף המיועד לעוגות בין העוגה לדפנות התבנית בכדי שיהיה עוד מקום לקרם.
  5. מורחים את רוב הקרם על העוגה (שומרים בערך כוס ממנו לקישוט).
  6. את יתרת הקרם מעבירים לשקית זילוף חד פעמית עם פיית פרפר ומקשטים סביב העוגה.
  7. עם כף מקשטים את מרכז העוגה ביתרת הטופי אגוזים ששמרנו בצד.
  8. העוגה צריכה מנוחה במקרר של לפחות ארבע שעות.
    העוגה יוצאת גבוהה ומלכותית ואין ספק שקריאות התפעלות יישמעו מכל עבר.

 

אפשרות נוספת (לעוגה גדולה ו"מוסית" יותר):

ניתן להכין את העוגה בתבנית 26 כך שהבראוני יהיה נמוך יותר.
במקרה הזה אין לחתוך באמצע אלא למרוח את טופי האגוזים על העוגה בשלמותה, מעליו למרוח את קרם הגבינה ולקשט בהתאם להוראות.

תמונה של פרוסת עוגת בראוני שוקולד לבן עם קרם גבינה וטופי אגוזי לוז

עד כה להפעם. אשמח לקרוא את התגובות שלכם וכמובן את המשובים שלכם באם הכנתם.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס