מתכון לשקשוקות ביצים אישיות על בצק מלאווח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שקשוקות אישיות על מלאווח שמכינים ברגע

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשקשוקות ביצים אישיות על בצק מלאווח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

מי מאיתנו לא נתקל ברגעים של רעב שבו מתחשק לאכול משהו טעים, אבל למקרר אין שום דבר חדש להציע? בעיקר עכשיו כשהילדים בחופש ומשתעממים מהר מארוחות הבוקר או הערב השגרתיות של פרוסה/גבינה/ביצה, כדאי שיהיו בבית ארבע מרכיבים בסיסיים שמהם ניתן יהיה להכין מנות אישיות של שקשוקה על מלאווח, שיטריפו את כל הנוכחים ויהפכו את הארוחה לחגיגה אמיתית.

תמונה של השקשוקות האישיות בצלחת

צריך שיהיה בבית עבור 6 מנות-

  • חבילה של מלאווח קפוא (עבור 6 מנות נשתמש בארבעה עלים)
  • 6 ביצים
  • 260 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אבקת שום
  • מלח
  • עבור חיתוך עיגולי המלאווח – כוס או קורצן
  • תבנית שקעי מאפינס (רצוי מסיליקון)

תמונה של המצרכים להכנת המתכון

הילדים שבחופשה ישמחו ליטול חלק בהכנות ולעזור להכין את המנה.

 

אז מה עושים?

  1. מפשירים מעט את עיגולי המלאווח וחורצים בהם עיגולים בקוטר שיהיה טיפה גדול יותר מקוטר השקעים של תבנית המאפינס, ומרפדים את תחתיות השקעים בבצק.
    תמונה של ריפוד תחתיות השקעים בבצק המלאווח
  2. מכניסים את התבנית עם עיגולי הבצק לתנור ואופים בחום של 200 מעלות כעשרים דקות עד שהבצק מזהיב.
    תמונה של עיגולי הבצק בתבנית לאחר האפייה בתנור
  3. מערבבים את העגבניות המרוסקות עם הגבינה הצהובה והתבלינים ויוצקים כף של מלית כזו לתוך כל שקע.
    תמונה של תיבול עגבניות מרוסקות בפפריקה ואבקת שום
  4. שוברים מעל הרוטב ביצה, ממליחים ומכניסים לתנור לאפייה בחום של 200 מעלות כרבע שעה עד שחלבון הביצה מלבין ומתמצק.
  5. מחכים חמש דקות שהמאפים יתייצבו ויצטננו מעט, שולפים מהתבניות, ומגישים לשמחת כל הנוכחים.

תמונה של השקשוקות בצלחת לצד לחם ועגבניות שרי

בתאבון!

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס