מתכון לשעועית ירוקה מוקפצת ברוטב סויה וטריאקי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שעועית ירוקה בנוסח אסייאתי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשעועית ירוקה מוקפצת ברוטב סויה וטריאקי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 3-4

מחפשים תוספת קלילה וטעימה לארוחה? הנה מתכון למנת פתיחה מצוינת, שתשתלב מעולה כמעט בכל סוג של ארוחה. חוץ מהטעם המשגע, יש גם בונוס בריאותי והוא כמובן השימוש בשעועית ירוקה.

מרכיבים עבור 4-3 סועדים:

  • 1/2 ק"ג שעועית ירוקה
  • 300 גרם חמאה או מרגרינה
  • 250 גרם שקדים
  • 4 כפיות רוטב טריאקי
  • 4 כפיות רוטב סויה
  • חצי לימון סחוט

הוראות הכנה:

  1. חתכו את קצוות השעועית.
  2. התיכו את החמאה בתוך מחבת על אש בינונית. ערבבו את השעועית עם השקדים וטגנו קלות במשך 2 דקות, תוך כדי בחישה.
  3. הוסיפו את הסויה והטריאקי, וטגנו את השעועית עם הרוטב במשך 2-1 דקות נוספות. טעמו את השעועית, כדי לבדוק האם הם מוכנים במידה מספקת, כשבמצב האידיאלי היא אמורה להיות מעט פריכה.
  4. הוסיפו את מיץ הלימון וטגנו על אש גבוהה במשך דקה נוספת.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס