מתכון לשניצל דג מטוגן של פילה ברבוניה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שניצלים של פילה ברבוניה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשניצל דג מטוגן של פילה ברבוניה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

החומרים:

  • מגשית של פילה ברבוניה קפוא
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • קמח לפי הצורך
  • פירורי לחם לפי הצורך
  • 2 ביצים
  • כורכום
  • מלח, פלפל
  • שמן לטיגון

החומרים לאיולי טבסקו:

  • 1 כוס מיונז
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • מספר טיפות טבסקו באיזה טעם שרוצים.

אופן ההכנה הפשוט מאד:

  1. מפשירים את פילה הדג, שוטפים ומסננים.
  2. שמים את הנתחים בקערה ושופכים מעליהם את מיץ הלימון.
  3. משרים כחצי שעה, שוטפים שוב ומייבשים במגבת נייר.
  4. טובלים את נתחי הדג בקמח ומנערים שאריות.
  5. בקערה עמוקה טורפים ביצים עם כפית כורכום, מלח ופלפל וטובלים בתוכה את הנתחים המקומחים. טובלים היטב משני הצדדים ומיד לאחר מכן מצפים בפירורי לחם.
  6. מחממים שמן בגובה של כס"מ אחד ומטגנים את הדגים עד להזהבה משני הצדדים.

    טיפ 1
    – יש להתחיל לטגן בחום גבוה וכשצד אחד משחים מנמיכים מעט את האש ומביאים להזהבה של הצד השני .

    טיפ 2
    – לפני שהופכים את הדג לצד השני יש לבדוק בזהירות את פינת הדג המיטגנת ולראות שהיא זהובה ויפה.
    יש להימנע מלהפוך את השניצלים לפני ההזהבה על מנת למנוע את התפרקות הציפוי.

מכינים את איולי הטבסקו שלנו:

  1. פשוט מערבבים את כל החומרים יחד.
  2. טובלים וזוללים.

תמונה של טיגון השניצלים במחבת

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס