מתכון למאפה שמש של שוקולד ובצק עלים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שמש של שוקולד ב-4 מרכיבים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה שמש של שוקולד ובצק עלים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

פסח מאחורינו, וסוף סוף חזרנו לשגרה המבורכת, לפחות עד לחג הבא,

ובשגרה כמו בשגרה, אין כיף מאשר לפתוח את הבוקר עם כוס קפה טובה ומאפה מפנק לצידה.

הפעם מכינים מאפה מהיר וממכר שאי אפשר להפסיק לנשנש-

שמש של שוקולד ובצק עלים מ-4 מרכיבים פשוטים, ובמקסימום חצי שעה של עבודה!

כדי שתבינו בעצמכם כמה זה פשוט, אפילו צילמנו לכם את אופן ההכנה.

 

ממלאים 2 עיגולי בצק עלים בממרח שוקולד,

מסמנים עיגול במרכז בעזרת כוס, וחותכים סביבו חתכים ארוכים בעזרת סכין, לקבלת מראה של שמש.

תמונה של חיתוך הבצק לקבלת מראה של שמש

 

 

מסובבים כל רצועת בצק שהתקבלה סביב עצמה 3 פעמים לצורת בורג.

תמונה של סיבוב רצועות הבצק לצורת בורג

 

לאחר שליפפנו את כל הרצועות, המאפה כבר כמעט מוכן לאפייה.

תמונה של המאפה מוכן לאפייה לאחר ליפוף כל הרצועות

 

לסיום מברישים אותו במעט חלב, מנפים מעט אבקת סוכר ואופים להשחמה. בתיאבון!

תמונה של המאפה לאחר האפייה בתנור

החומרים:

  • חבילת בצק עלים, מופשרת
  • ממרח שוקולד מכל סוג שאוהבים
  • 3 כפות חלב
  • מעט אבקת סוכר, לניפוי

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. פותחים את בצק העלים המופשר על משטח העבודה, וחותכים ממנו 2 עיגולים בקוטר 26-28 ס"מ- כדאי להיעזר בתבנית או בצלחת ולחתוך סביב בסכין.
  3. מניחים עיגול בצק אחד על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, מורחים עליו שכבה דקה של ממרח שוקולד, מכסים בעיגול הבצק השני ומהדקים קלות.
  4. מסמנים עיגול במרכז הבצק בעזרת כוס צרה.
    יוצרים חתכים ארוכים משולי הבצק בסכין חדה ועד לעיגול שסימנו במרכז, לקבלת מראה של שמש.
  5. מסובבים כל רצועת בצק סביב עצמה 3 פעמים לקבלת צורת בורג.
  6. מברישים את המאפה בחלב, מנפים מעל אבקת סוכר בשכבה דקה, ואופים חצי שעה להשחמה.

מצננים וזוללים.

תמונה של המאפה מוגש לצד כוס קפה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס