3 סלטים ביתיים שחייבים לדעת להכין - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שמח על השולחן – 3 סלטים ביתיים שחייבים לדעת להכין

תמונה גרסת הדפסה

שמח על השולחן – 3 סלטים ביתיים שחייבים לדעת להכין

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 3-4

אין דבר שיכול להשתוות לסלט טרי ורענן לצד הארוחה. קערה צבעונית ומלאה בירקות טריים שעברו טיפול יסודי ותיבלון עדין תמלא את השולחן ביופי ותוסיף לטעמי הארוחה רעננות וטעם.

אני יכולה בהחלט להבין שבמירוץ החיים הדבר האחרון שמתחשק הוא להתעסק גם עם הכנת סלטים ביתיים, לכן הכנתי לכם שלישיית סלטים קלים מאד להכנה, אשר לא גוזלים יותר מדי זמן. והם כל כך טעימים, שפשוט חובה, אבל ממש חובה להכין!

את כולם תפגשו גם באירועים או על המדף בסופר, ואני באופן אישי יכולה לחסל לבדי את סלט הירוקים והפיצוחים המשגע, להתענג על סנדוויץ' טחינה עם סלט הגזר הפיקנטי ולעקצץ את הלשון בפלפלים המוחמצים.

כל המתכונים הם בכמות משפחתית אבל כמובן שאפשר להכפיל או לשלש לפי הצורך.

תמונה של שלושת הסלטים

 

סלט ירוקים ופיצוחים

שילוב טעמים מופלא בין ירק רענן למתוק ומלוח


החומרים:


  • 2 כוסות פטרוזיליה שטופה וקצוצה
  • 1 כוס כוסברה שטופה וקצוצה
  • 1/2 כוס עלי נענע שטופים וקצוצים
  • 4 כפות חומץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס חמוציות
  • 3/4 כוס בוטנים קלויים קלופים וחצויים

 


אופן ההכנה:


  1. מניחים את כל העלים הקצוצים בתוך קערה.
  2. מערבבים בכלי קטן את החומץ, השמן, הסוכר והמלח. שופכים על העלים ומערבבים.
  3. מוסיפים את החמוציות והבוטנים ומערבבים שוב.
  4. שומרים בכלי סגור במקרר עד להגשה.

תמונה של סלט ירוק ופיצוחים

סלט גזר פיקנטי

טעים לאכול חמים או ישר מהמקרר


החומרים:


  • 5 גזרים גדולים
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים
  • מעט שמן לטיגון

 


אופן ההכנה:


  1. קולפים את הגזרים וחותכים אותם לאורכם לעיגולים בעובי של כחצי ס"מ.
  2. מחממים מעט שמן בסיר קטן ומטגנים מעט את הגזרים תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן עוד חצי דקה תוך ערבוב.
  5. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, טועמים ומוסיפים מעט מלח אם צריך.
  6. מנמיכים את האש, סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים כ-15 דקות עד לריכוך הגזרים.
  7. שומרים במקרר בכלי סגור.

תמונה של סלט גזר פיקנטי

פלפלים חריפים בתחמיץ

נפלאים ומקפיצים כל ארוחה (אפשר להמיר במתוקים אם לא אוהבים חריף)


החומרים:


  • 6 פלפלים חריפים מאורכים אדומים וירוקים
  • 4 כפות חומץ
  • 4 כפות מים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 4 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • קורט מלח

 


אופן ההכנה:


  1. מניחים את הפלפלים בתבנית מכוסה בנייר אפיה ומכניסים לתנור למצב של גריל.
  2. קולים את הפלפלים בחום של 180 מעלות עד שהם מתרככים ונחרכים מעט. מדי פעם הופכים אותם בגריל בכדי שיקבלו צבע מכל הכיוונים.
  3. מניחים את הפלפלים בקערה, מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ושופכים על הפלפלים.
  4. שומרים במקרר בכלי סגור.
    הסלט מוכן לאכילה באופן מיידי, אך כל יום שעובר הופך אותו לטעים יותר.

תמונה של סלט פלפלים חריפים בתחמיץ

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס