שלוש דרכים מפתיעות להגיש אבטיח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שלוש דרכים מפתיעות להגיש אבטיח

תמונה גרסת הדפסה

שלוש דרכים מפתיעות להגיש אבטיח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 3-4

חופש, ים, שמש וחם. כל הסימנים הם שהקיץ כבר פה וזה בדיוק הזמן לתת כבוד מחודש למרענן הלאומי שלנו, הלוא הוא – האבטיח. אם עד היום התרגלתם לארח חברים ולהגיש צלחת עמוסה בפלחים אדומים ועסיסיים, הרי שהגיע הזמן לחדש את התפריט ולהגיש אותו בדרכים טעימות ומגניבות הרבה יותר. בואו וקבלו כמה רעיונות בקלי קלות:

סביצ'ה אבטיח

שילוב צבעוני וטעים של דג כבוש ואבטיח מתוק, שיגרום לאורחים לפצוח באין סוף מחמאות.

תמונה של סביצ'ה אבטיח

צריך שיהיה בבית: (4 מנות)

  • 250 גרם אבטיח (נטו. ללא הקליפה)
  • 150 גרם פילה דג (מכל סוג שאוהבים, רצוי טרי)
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • קורט מלח
  • לכבישת הדג – מיץ מלימון שלם סחוט + כף מלח

תמונה של המצרכים להכנת סביצ'ה אבטיח

מה עושים?

  1. ראשית כובשים את הדג: מסירים את העור, וחותכים את בשר הדג לקוביות קטנות.
    מניחים בקערה ומערבבים עם המיץ שסחטנו מלימון שלם והמלח.
  2. את התערובת הזו מניחים במקרר בין חצי שעה ל-24 שעות, תלוי ברמת הכבישה שאתם רוצים. במידה ואתם אוהבים את הדג נא יותר, אז חצי שעה זהו זמן מספק לנושא. במידה ואתם לא רוצים את הדג נא בכלל, אז השרייה ממושכת תכבוש אותו לחלוטין ו"תבשל" אותו.
  3. לאחר הכבישה שוטפים את הדג. מערבבים יחד את כל החומרים ומגישים מיד.


קרפצ'ו אבטיח ובולגרית

שידרוג מרענן לשילוב המסורתי והאהוב. האבטיח נפרס דק דק ומוגש כמנת גורמה במסעדה.

תמונה של קרפצ'ו אבטיח ובולגרית

צריך שיהיה בבית:

  • אבטיח
  • שמן זית
  • גבינה בולגרית
  • קמצוץ פתיתי צ'ילי מיובשים
  • עלי נענע

תמונה של המצרכים להכנת קרפצ'ו אבטיח ובולגרית

מה עושים?

  1. פורסים את האבטיח לפרוסות דקיקות מאד ומניחים אותן על צלחת הגשה.
  2. מפוררים מעל לפרוסות האבטיח מעט גבינה בולגרית, בוזקים מעל הגבינה מעט פתיתי צ'ילי, מזליפים שמן זית ומעטרים בעלי נענע טריים.

קוקטייל אבטיח ודובדבנים

משקה ברגע למבוגרים בלבד עם שוט וודקה שיקפיץ כל ערב חברתי.

תמונה של קוקטייל אבטיח ודובדבנים

צריך שיהיה בבית: (4 כוסות)

  • רבע אבטיח
  • 10 דובדבנים טריים מגולענים
  • שוט וודקה
  • כוס קוביות קרח

תמונה של המצרכים להכנת קוקטייל אבטיח ודובדבנים

מה עושים?

  1. מכניסים לבלנדר את כל החומרים וטוחנים עד לקבלת משקה ללא גושים.
  2. מוזגים לכוסות ומגישים.

אם גם לכם יש רעיונות מיוחדים להגשה של אבטיח, אתם מוזמנים לרשום לנו בתגובות ונשמח לקרוא.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס