מתכונים לשלושה סלטי כרוב קלים להכנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שלושה סלטי כרוב קלים להכנה שחייבים בכל פיקניק

תמונה גרסת הדפסה

מתכונים לשלושה סלטי כרוב קלים להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

למדינתנו הקטנטנה והיפה יימלאו בקרוב 69 אביבים, ואנו נחגוג לה כמיטב המסורת בניפנופי מנגל עליזים, ובמבחר של בשרים על האש אשר ימלאו את האוויר בניחוח נפלא.

על שולחנות הפיקניק העמוסים בכל טוב, אף אחד לא ייסרב גם לתוספת מרעננת, ואם כבר אז רצוי אפילו מבחר צבעוני ומשמח לבב של סלטי כרוב שיהפכו את הארוחה למושלמת.

ההכנה של כל אחד מהם היא לא יותר מכמה דקות של עבודה, והתוצאה כל כך יפה וטעימה, שרוב הסיכויים שהמתכונים הללו יהפכו אצלכם לבני בית ולא רק ביום העצמאות.

תמונה של סלט כרוב לבן עם פסטה ואפונה

סלט כרוב עם פסטה ואפונה

שילוב מנצח שלא הכרתם ושלא תרצו להפסיק להכין

החומרים:

  • 1 כרוב לבן
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 2 כוסות פסטה מסולסלת מבושלת
  • 3 כפות מיונז (אפשר קל)
  • 2 כפות חומץ
  • מעט מלח
  • מים רותחים

תמונה של המצרכים לסלט הכרוב עם פסטה ואפונה

מכינים בקלות:

  1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מניחים את האפונה הקפואה בצלחת עמוקה ומשרים אותה מספר דקות במים רותחים. מסננים, ומעבירים לקערת הכרוב.
  3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

תמונה של סלט כרוב אדום במיונז

סלט כרוב אדום במיונז

בדיוק כזה כמו שאתם אוהבים מהקופסא

החומרים:

  • 1 כרוב אדום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות מיונז (אפשר קל)

 

מכינים ברגע:

  1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות ומעבירים לקערה גדולה.
  2. זורים על הכרוב את המלח והסוכר ומתחילים לערבב וללוש את הכרוב בכפות הידיים, תוך כדי שסוחטים אותו היטב.
    פעולה זו מרככת אותו ומביאה אותו למרקם שאתם מכירים מהקופסאות.
  3. מוסיפים את הלימון ומערבבים.
  4. מוסיפים את המיונז ומערבבים.

תמונה של סלט כרוב לבן וחמוציות

סלט כרוב וחמוציות

מעדן אמיתי שאפשר לאכול לבד בלי שום דבר ליד

החומרים:

  • 1 כרוב לבן
  • 1 כוס חמוציות
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 3 כפות חומץ
  • 1 כף סוכר
  • חצי כפית מלח
  • 1 כף שמן קנולה

 

מכינים כך:

  1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות ומעבירים לקערה גדולה.
  2. מוסיפים את החמוציות ואת השמיר הקצוץ.
  3. מערבבים בכלי קטן את החומץ עם הסוכר והמלח ויוצקים לתוך הקערה.
  4. מוסיפים את השמן.
  5. לשים ומערבבים בכפות הידיים תוך שמועכים היטב את הכרוב.

מוכן!

תמונה של שלושת הסלטים

הערה לכל המתכונים –

כל הכמויות במתכונים הם עבור כרוב בגודל בינוני. מכיוון שלכל כרוב יש את הגודל שלו, מומלץ לטעום ולהוסיף/להוריד מעט מיונז או תיבול בהתאם לטעמכם האישי.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס