דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שלגוני גלידת חלבה מצופים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשלגוני גלידת חלבה מצופים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

מאת: ענבל לביא - "פיית העוגיות"

החופש הגדול כבר כאן, והחודש אנחנו חוגגים אותו בשלל מתכונים מושלמים של מאכלי קיץ במיוחד לחופש, המבוססים על מוצרים מקומיים שהם גאווה ישראלית כחול לבן-

מפירות קיץ נפלאים שמגדלים ממש כאן אצלנו, מהפתיתים שאהבנו מאז שהיינו ילדים דרך עוף מקומי, מהפלפלים הצבעוניים שמגדלים בערבה, ועד לדובדבנים האדמוניים של רמת הגולן.

המתכון הנוכחי מוקדש לטחינה המקומית, חומר גלם אהוב אשר לו יצרניות רבות ומשובחות מתוצרת הארץ.

הפעם מתפנקים בקיץ בשלגוני גלידת חלבה בציפוי שוקולד מ-6 מרכיבים בלבד, שמכינים ללא מכונת גלידה במהירות ובקלות.

את השלגונים שהכנו נוכל לשמור במקפיא בקופסה אטומה לתקופה ארוכה, ולשלוף מהמקפיא בכל פעם שמתחשק לנשנש קינוח מרענן. בברכת קיץ נעים וחופש קל!

תמונה של שלגוני גלידת חלבה מצופים

החומרים לכ-10 ארטיקים:

לגלידת חלבה:

  • 120 גרם (חצי כוס) טחינה גולמית
  • 280 גרם (כוס) חלב מרוכז
  • 360 מ"ל (גביע וחצי) שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי שוקולד:

  • 400 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 4-5 כפות שמן חמניות

כלים:

  • מקלות ארטיק

תמונה של מגש שלגוני גלידת חלבה מצופים

אופן ההכנה:

  1. לגלידת חלבה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית עם החלב המרוכז לתערובת אחידה.
  1. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ותמצית וניל לקצפת יציבה ומקפלים לתוך הטחינה לקבלת קרם חלק
  1. מחלקים את תערובת הגלידה בין תבניות ארטיקים מסיליקון, נועצים מקל של ארטיק בכל יחידה ומקפיאים למשך הלילה.
  1. לציפוי שוקולד: ממיסים את השוקולד הקצוץ בסיר קטן המונח על גבי סיר נוסף ובו מים רותחים (בן מארי), מוסיפים שמן לדילול ומערבבים. מעבירים את הציפוי לכוס גבוהה.
  1. טובלים כל שלגון בציפוי, מנערים קלות כך שעודפי ציפוי יזלגו ומניחים את השלגונים המצופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מקפיאים קצרות להתייצבות הציפוי, שומרים את השלגונים בקופסה אטומה במקפיא.

תמונה של שלגוני גלידת חלבה מצופים מונחים במגש

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס