שייקים קפואים ובריאים מפירות טריים - שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שייקים קפואים ומרעננים מפירות טריים

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • מספר מנות: 3-5 כוסות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

בימים החמים, אין כמו שייק קפוא ומתוק כדי להרוות את הצימאון ולהתרענן, ואם גם אתם מוצאים את עצמכם עוצרים מדי פעם בדוכני השייקים הללו אז כדאי שתדעו שבמחיר הרבה יותר משתלם, ובטריות מקסימלית, תוכלו להכין את אותם השייקים אצלכם בבית, ובכל רגע נתון.

כל שצריך הוא לדאוג למלאי של פירות קפואים כגון בננות, מנגו, נקטרינות, תאנים, אננס וכיוצא בזה. פשוט קולפים את הפירות, חותכים אותם לקוביות ומאחסנים בשקיות ניילון במקפיא.

כשמתחשק לנו שייק, פשוט שולפים את הפירות הרצויים, פרי אחד או מיקס של כמה סוגים, מכניסים לבלנדר עם מעט מיץ, מים, חלב, או קרם קוקוס, ומבלנדרים.

סוד הקסם של שייק סמיך ועשיר, להבדיל ממיץ פירות, הוא להוסיף ממש מעט נוזל בהתחלה, לרסק ולערבב את התכולה עד למצב שרואים שאין יותר נוזל כלל, ורק אז להוסיף כל פעם בהדרגה עוד נוזל, עד שהפירות טחונים לגמרי, אך נשארים קפואים וסמיכים, כמו ברד.

לשייקים שלנו כמובן שניתן להוסיף ממתיק או ממתיק מלאכותי, ולמי שבעניין של פינוקים, אז כמובן שתוספות כגון קוביות שוקולד, אגוזים, חלבה וכל שדרוג אחר שאתם אוהבים.

מכיוון שאני יודעת שאתם אוהבים לקבל את הרעיונות על מוכן, קבלו שלושה מתכונים לשייקים נפלאים בצבעי אדום, צהוב וירוק.

שייק פירות יער אדום

החומרים:

כוס קוביות אננס טרי קלוף וחתוך לקוביות, קפוא היטב
כוס קוביות בננה טרייה קלופה וחתוכה לקוביות, קפואה היטב
פירות יער קפואים
כ- 1/2 כוס חלב רגיל או על בסיס סויה/שקדים או מיץ תפוזים או קרם קוקוס
כפית סוכר או ממתיק מלאכותי

שיק טרופי צהוב

החומרים:

כוס קוביות אננס טרי קלוף וחתוך לקוביות, קפוא היטב
כוס נקטרינה טרייה קלופה וחתוכה לקוביות, קפואה היטב
כוס קוביות מנגו טרי קלוף וחתוך לקוביות, קפוא היטב
חצי כוס ליצ'י קלוף, קפוא היטב
כ- 1/2 כוס חלב רגיל או על בסיס סויה/שקדים או מיץ תפוזים או קרם קוקוס
כפית סוכר או ממתיק מלאכותי

שיק קיווי ירוק

החומרים:

כוס קוביות קיווי טרי קלוף וחתוך לקוביות, קפוא היטב
כוס קוביות תאנה טרייה קלופה וחתוכה לקוביות, קפואה היטב
כוס קוביות בננה טרייה קלופה וחתוכה לקוביות, קפואה היטב
כ- 1/2 כוס חלב רגיל או על בסיס סויה/שקדים או מיץ תפוזים או קרם קוקוס
כפית סוכר או ממתיק מלאכותי


אופן ההכנה זהה לכולם:

  1. מכניסים את הפירות לבלנדר, מוסיפים את הנוזלים ואת הממתיק ומתחילים לרסק תוך ניעור של הכלי מדי פעם.
  2. אם השייק הגיע למצב שהפירות טחונים והשייק סמיך במרקם של ברד, זה הזמן להפסיק. במידה ונדרשים עוד נוזלים ניתן להוסיף כל פעם עוד קצת עד לקבלת הסמיכות הרצוייה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס