מתכון למרק כתום קטיפתי עם דלעת,גזר ועדשים אדומות- מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שיהיה לכם יום כתום! מרק קטיפתי שמחמם את הבטן ומשמח את הלב

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק כתום קטיפתי עם דלעת,גזר ועדשים אדומות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 4-3

בימים הקרים אין כמו לפתוח את הארוחה עם צלחת מרק מהבילה. צלחת שכזו לפני האוכל מסייעת לתחושת שובע, מחממת את הבטן ומרפה את השרירים כך שעד המנה העיקרית הגוף כבר נינוח ומוכן לאכול ברוגע.

בכדי שתמיד יהיה לי סיר מרק במקרר, מוכן לכל ארוחה, אני מקפידה על שני דברים: האחד, שהמרק לא יכיל יותר מדי קלוריות, כך שהוספתו לארוחה לא תהווה עומס יתר על התפריט היומי, והשני – שיהיה קל ומהיר להכנה. כי אם מדובר על הכנה של פעמיים שלוש בשבוע של סיר מרק, אז עצם המחשבה על פעולה שתיקח לי יותר מדי זמן, כבר מורידה את החשק להתחיל.

היתרון הגדול והערך המוסף של סיר מרק כזה הוא שהוא מכיל גם המון ויטמינים, כך שמבלי להרגיש גם הוספנו לעצמנו תוספת חשובה של ירקות וקטניות, דבר שטוב במיוחד בחורף שבו, לפחות אצלי, החשק לחיתוך סלט טרי וקר, פוחת.

המרק שלי הפעם כולל עדשים אדומות (שאני באמת לא יודעת מי החליט לתת להם את השם הזה מכיוון שהן לחלוטין כתומות) ובנוסף ירקות כתומים דלי קלוריות כגון דלעת, גזר ופלפל. את המרק טוחנים בסוף ההכנה במעבד מזון או בבלנדר, והוא יוצא סמיך וקטיפתי, ופשוט נפלא!

תמונה של המרק בקערה מוגש לצד פרוסות לחם

מרק כתומים קטיפתי

החומרים:

  • 500 גרם עדשים אדומות (כתומות)
  • 500 גרם דלעת
  • 3 גזרים גדולים
  • 1 פלפל כתום
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 1 גבעול סלרי עם העלים
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כפית פלפל צ'ילי טחון
  • 1 כף עלי טימין (לא חובה)


אופן ההכנה:

מכניסים את העדשים האדומות לסיר גדול וממלאים אותו במים רק עד שיכסה את העדשים. מביאים לרתיחה, מסננים את העדשים ושופכים את המים.

בזמן שהעדשים רותחות מכינים את הירקות:

  1. קולפים את הבצל וקוצצים אותו.
  2. קולפים את שיני השום וחוצים אותן.
  3. מסירים מהדלעת את הקליפה. מכיוון שהדלעת בדרך כלל מגיעה חתוכה וארוזה בניילון אז מסירים גם שכבה דקה מכל הדפנות החיצוניות שלה, שוטפים וחותכים לקוביות גדולות.
  4. את הגזר קולפים, שוטפים וחותכים לחתיכות גדולות.
  5. את הפלפל שוטפים, מסירים את העוקץ ואת הגרעינים וחותכים לקוביות גדולות.
  6. את גבעול הסלרי שוטפים.
    תמונה של עדשים כתומות
  7. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב מעט.
  8. מוסיפים את שיני השום החצויות ומטגנים יחד עוד דקה.
  9. מוסיפים את העדשים הרתוחות והמסוננות, את הדלעת, הגזרים ואת הפלפל ומטגנים קלות כשתי דקות, תוך כדי ערבוב.
  10. ממלאים את הסיר במים, מוסיפים את גבעול הסלרי, את הטימין, אבקת המרק, המלח והפלפל צ'ילי ומביאים לרתיחה.
  11. מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על אש בינונית כארבעים דקות ועד שהגזרים רכים לחלוטין.
  12. טועמים אם חסר מלח ובמידה וכן, זה הזמן להוסיפו.


טוחנים:

  1. מעבירים את כל הירקות, למעט הסלרי שאותו משליכים, למעבד מזון או לבלנדר. מוסיפים אך מעט מנוזלי המרק ומתחילים לטחון.
  2. מוסיפים כל פעם קצת ממי המרק עד שמגיעים לסמיכות הרצויה: משהו כמו דייסה, אך יש להקפיד שהמרק לא יהיה דליל מדי וגם לא סמיך מדי.

מאד חשוב לטחון בדרך הזו של הוספה הדרגתית של נוזלים, מכיוון שאם נטחן הכל מראש יחד, אז נסתכן בקבלה של מרק דליל מדי. כך יש לנו שליטה מוחלטת על המרקם הסופי שאנו רוצים.

שומרים במקרר עד ארבעה ימים ומחממים צלחת במיקרוגל בעת הצורך. שיהיה לכם יום כתום!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס