שוק טלה ממולא בעשבי תיבול וקשיו | מתכון לפסח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שוק טלה ממולא בעשבי תיבול וקשיו

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשוק טלה בתנור לפסח

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 6-8

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אז המנה הזו הייתה אמורה להיות הכוכבת הבלתי מעורערת של חג הפסח. שוק טלה עסיסית שאת העצם המרכזית שלה יחליף מילוי נפלא של עשבי תיבול ואגוזי קשיו, וכמו שהיא עטופה בתערובת תבלינים ושמן זית, כך תישלח לתנור, שם תעבור צלייה ארוכה עד שתימס אל תוך עצמה.

בא הגורל וטרף את הקלפים והשאיר אותנו בבית לחגוג את ליל הסדר במתכונת משפחתית מצומצמת עם תפריט קצת פחות יומרני, אבל בהנחה שלא מצאתם את עצמכם עם שוק טלה מיותרת במקרר, תוכלו בהחלט להכין את המתכון הזה עם נתח אחר של בשר.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

1 שוק טלה ללא רוב העצם פנימית (יש לבקש מהקצב להשאיר את העצם החיצונית עם חתיכה קטנה בלבד מהפנימית)
1 בצל
3 שיני שום כתושות
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
100 גרם אגוזי קשיו קלויים ומומלחים
מעט שמן לטיגון

לתערובת התיבול:

½ כוס שמן זית
כף פפריקה
1 כפית כורכום
1 כפית שום גבישי
1 כף פטרוזיליה מיובשת
1 כפית כוסברה מיובשת
½ כפית קינמון
מלח ופלפל

עוד צריך:

ראש שום שלם
מספר עלי רוזמרין
חוט קשירה לבשר המתאים לאפייה בתנור

מכינים:

  1. מניחים את שוק הטלה על משטח עבודה.
  2. קוצצים את הקשיו, את הפטרוזיליה ואת הכוסברה.
  3. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  4. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
  5. מוסיפים את הירק הקצוץ ומטגנים יחד שתי דקות.
  6. מכבים את האש.
  7. מוסיפים לתערובת את הקשיו, ומערבבים.
  8. ממלאים את השוק בתערובת.
  9. קושרים את השוק היטב עם חוט הקשירה, כך שתהיה מהודקת היטב, ומניחים בתבנית.
  10. מערבבים יחד את כל מרכיבי תערובת התיבול.
  11. מורחים היטב את השוק מכל הצדדים, ומעבירים לתבנית אפייה.
  12. מניחים לצד השוק ראש שום שלם ואת עלי הרוזמרין.
  13. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור.
  14. אופים בחום של 180מעלות במשך 3 שעות.
  15. מסירים את נייר הכסף וצולים עד להזהבה עוד כחצי שעה.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס