מתכון לשוקיי עוף ברוטב מייפל ורימונים, ממולאים בבורגול וצימוקים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שוקיי עוף ברוטב מייפל ורימונים, ממולאים בבורגול וצימוקים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשוקי עוף ממולאים בורגול וצימוקים בתנור

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

ממשיכים עם המנות לסעודת ראש השנה, והפעם אנחנו עם המנה העיקרית לחג שכוללת את כל המרכיבים למנה מנצחת מחומרי גלם שיבטיחו לנו שנה מתוקה במיוחד: שוקיי עוף עסיסיים ממולאים בתערובת נהדרת של בורגול וצימוקים, אשר נאפית בתנור במרינדה משגעת של רימונים ומייפל.

את השוקיים קונים ללא העצם המרכזית, ואם יש לכם קצב נחמד במיוחד הוא לא יהסס להוציא אותה עבורכם. בקשו ממנו להשאיר את העצם החיצונית במקומה, כך שרק מעט ממנה תהיה בתוך השוק עצמו וכך תוסיף טעמים למילוי המתבשל בתוכה.

מפה ואילך הכנת המנה היא משחק ילדים של ממש ואפילו אינה כוללת בישול מקדים של הבורגול. בסופה תקבלו מנה יפיפייה וקוצרת מחמאות.

תמונה של שוקיי העוף הממולאים מוגש לצד רימון

אז מה צריך שיהיה בבית? (עבור 6 מנות)

  • 12 שוקיי עוף ללא העצם המרכזית
  • שמן לטיגון
  • קיסמי עץ


למרינדה:

  • 1 כוס מיץ רימונים טרי
  • 1/2 כוס רכז רימונים
  • 1/2 כוס רוטב מייפל איכותי
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית פתיתי צ'ילי
  • מלח


למלית:

  • 3/4 כוס בורגול
  • 1 בצל גדול קלוף וקצוץ
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים קטנים
  • 1 כפית רוטב מייפל
  • מלח


להגשה: 

  • גרגרי רימון, זרעי צנונית

תמונה של המצרכים של המתכון

מכינים:

  1. בקערה גדולה מערבבים את מיץ הרימונים עם המייפל, רכז הרימונים, שיני השום הכתושות ופתיתי הצ'ילי, ממליחים מעט.
  2. מניחים את השוקיים בתוך המרינדה ומשרים מספר שעות.


הכנת המילוי:

  1. משרים את הבורגול בקערה מלאה במים, במשך שעה.
  2. מסננים.
  3. מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים אליו את הצימוקים.
  4. מוסיפים לבצל המטוגן את כפית המייפל ומערבבים. מכבים את האש.
  5. מערבבים את הבצל המטוגן עם הבורגול, וממליחים מעט.
    תמונה של מילוי הבורגול והצימוקים בקערה
  6. אוחזים את שוק העוף בעצם הקטנה שנשארה לה, וממלאים את החלק הפנימי שלה בתערובת המילוי. דוחסים היטב פנימה, וסוגרים את שולי העוף עם שניים שלושה קיסמי עץ.
  7. חוזרים על הפעולה עם כל השוקיים.
  8. מחממים מעט שמן במחבת גדולה, ומטגנים מעט את השוקיים על חום גבוה עד שמזהיבים מעט. הופכים ומזהיבים גם את צידם השני.
    תמונה של שוקי עוף ממולאים מוגשים בצלחת
  9. מסירים מהאש ומניחים בתבנית התנור.
  10. יוצקים על השוקיים שבתבנית את המרינדה שבקערה.
  11. עוטפים את התבנית בנייר כסף ואופים שעה בחום של 200 מעלות.
  12. מסירים את נייר הכסף, יוצקים בעזרת כפית מעט מן הרוטב על השוקיים, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומזהיבים עוד 15-20 דקות.
  13. מסירים את קיסמי העץ, ומעבירים לכלי הגשה נאה.
  14. מפזרים מעט גרגרי רימון וזרעי צנונית ירקרקים, שיוסיפו למנה רעננות וצבע.

תמונה של השוקיים בכלי הגשה


את המנה ניתן להכין גם יום מראש, לשמור במקרר ולחמם בתנור שוב לפני ההגשה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס