שוקו מרשמלו עם מרשמלו ביתי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שוקו מרשמלו

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשוקו מרשמלו עם מרשמלו ביתי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 2

מאת: שרית נובק, בלוג "מיס פטל"

מה טוב יותר משוקו חם עם קוביות מרשמלו נמסות בתוכו, בימים חורפיים שכאלה? הכי פינוק שיש. אבל לא מרשמלו כזה שקונים בסופר. וגם לא שוקו כזה מאבקה. מרשמלו ביתי ענני ורך, אחרי שתנסו פעם אחת כבר לא תוכלו לחזור יותר לקנוי, ושוקו משוקולד אמיתי. ושיהיה חורף חמים וטעים.

מרשמלו בתוך כוס שוקו

המצרכים

למרשמלו:

14 גרם (שקית) ג'לטין
1/3 כוס מים
100 גרם סירופ תירס או לחילופין דבש / סירופ מייפל טבעי באותה כמות
כוס (200 גרם) סוכר
קורט מלח
רבע כוס מים
כפית תמצית וניל
50 גרם אבקת סוכר
50 גרם קורנפלור

לשוקו:

2 כוסות חלב
70 גרם שוקולד מריר
30 גרם שוקולד חלב

 

אופן ההכנה:

המרשמלו

  1. מערבבים את הג'לטין עם 1/3 כוס מים ומניחים בצד לחצי שעה.
  2. שמים בסיר סוכר, מלח, סירופ תירס ורבע כוס מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 115 מעלות (כחמש דקות). מורידים מהאש.
  3. ממיסים את הג'לטין במיקרו כ-10 שניות. שופכים לקערת המיקסר ומפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים תוך כדי הקצפה את תערובת הסוכר הרותחת, מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים כ-5 דקות לקבלת קצף רך.
  4. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים תמצית וניל. ממשיכים להקציף 5 דקות נוספות במהירות גבוהה.
  5. משמנים תבנית אינגליש קייק בספריי שמן ושופכים לתוכה את התערובת ומיישרים.
  6. מערבבים אבקת סוכר עם קורנפלור ומפזרים מלמעלה. משאירים להתייצבות 5 שעות לפחות.
  7. מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות או קורצים צורות, טובלים בתערובת אבקת סוכר-קורפלור מכל הכיוונים ושומרים בקופסה אטומה.

 
השוקו

  1. מכניסים את החלב לסיר ומרתיחים. כשרותח מורידים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולדים, ממשיכים לערבב עם שהשוקולדים נמסים לחלוטין.
  2. מוזגים לכוסות, מניחים בכל כוס מרשמלו ומגישים מיד

 

כוס שוקו עם מרשמלו בפנים

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס