שומשומיות מהירות מ-2 מרכיבים בלבד - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שומשומיות מהירות מ-2 מרכיבים בלבד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשומשומיות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: כ- 30 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

פורים כבר מאחורינו, אבל זה לא אומר שהתאווה למתוקים נשארה גם היא מאחור, ודווקא עכשיו אחרי שנרגענו מהמולת החג זה הזמן לפנק את עצמנו בממתק נוסטלגי של חטיפי שומשום מסוכרים שמכינים בקלי קלות במטבח הביתי ומשני מרכיבים בלבד!

מה שגאוני במתכון הזה הוא שהשומשומיות הללו אינן נדבקות לשיניים בזמן האכילה. הן מתפצחות בקלות וחסרונן היחיד והמוחלט הוא שפשוט קשה להפסיק לזלול אותן ברגע שמתחילים.

את השומשומיות מאחסנים בכלי אטום על השיש או במקפיא, שם הן נשמרות טריות לאורך זמן וניתנות לאכילה היישר מהמקפיא, שכן באורח פלא הן אינן קופאות ולא רק ששומרות על טעמן, אלא אפילו טעימות יותר.

אז מה צריך שיהיה בבית?

400 גרם שומשום
1.5 כוסות סוכר

בנוסף:

מעט שמן לשימון משטח העבודה
מערוך

מכינים:

  1. מכניסים את השומשום לתוך מחבת רחבה ועמוקה, ומניחים על להבת הגז הגדולה.
  2. קולים במשך מספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהשומשום מתחיל לשנות צבעים ומקבל גוונים רבים ושונים.
  3. מכבים את האש ומעבירים את השומשום לקערה.
  4. גם אם נוצרו מספר שומשומים שחורים בתחתית התבנית מעבירים גם אותם, הם ישתלבו יפה בתוך מרקם הצבעים.
  5. מנגבים ומייבשים את המחבת ומכניסים לתוכה את הסוכר.
  6. עובדים על אש בינונית, וממיסים את הסוכר תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרמל שקוף וחלק.
  7. מכבים את האש.
  8. מחזירים את השומשום למחבת עם הקרמל ומערבבים עד לאיחוד.
  9. משמנים משטח עבודה, ומשמנים גם את המערוך.
  10. מעבירים את השומשום למשטח העבודה המשומן, ובעזרת המערוך מרדדים אותו לעלה שטוח.
  11. חותכים למעוינים (כך אצלנו נוהגים) או לריבועים.
  12. את הפעולה הזו של הרידוד והחיתוך צריך לבצע במהירות משום השומשום מתקרר מאד מהר. ברגע שהוא מתקרר ניתן להסיר אותו בקלות ממשטח העבודה ולהעביר לכלי האיחסון.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס