שבלול פילאס משפחתי במלית תרד ובטטה
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שבלול פילאס משפחתי במלית תרד ובטטה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפילאס

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: תבנית עגולה 28

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

דמיינו לעצמכם את הבצק הכי עדין ופריך שיכולתם לאפשר לעצמכם, מגולגל בתוך עצמו עד שיוצר ספירלת ענק המלאה בכל טוב, הנאפית לכדי שבלול בורקס בלתי נגמר שפשוט אין עונג גדול יותר מאשר לתלוש ממנו שורה אחר שורה, ולגלות בתוך כל חתיכה שכזו מלית שונה לגמרי.

תערובת גבינות כמיטב המטבח התורכי שמקבלת אל תוכה פעם מחית של בטטה נימוחה, ופעם עלי תרד רעננים, עם טיפ שתשמרו לעצמכם לכל החיים של מעט סולת שסופחת את הנוזלים ושומרת את המלית בתוך הבצק לבל ייגלוש החוצה.

כל ביס מביא איתו טעמים אחרים והפתעות חדשות, ואתם מוזמנים להפתיע את האהובים עליכם במנה שלא מהר תישכח, בארוחת שבועות, בראנץ' של שבת, או סתם כשמתחשק משהו טעים וחם ללא מאמץ.

את שבלול הבצק הזה אפשר להכין גם מראש ולהקפיא טרם האפייה, וקצת לפני הארוחה לאפות ולהגיש חם, לצד טחינה טרייה, זיתים, וסלט ירקות רענן. מושלם!

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 קילו בצק פילאס קפוא
1 קילו גבינה לבנה 5%
200 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
1/2 כוס סולת
1 בטטה גדולה
200 גרם עלי תרד בייבי שטופים
מלח
ביצה טרופה
שומשום

מכינים:

  1. מפשירים את בצק הפילאס בהתאם להוראות, במשך לילה במקרר.
  2. מבשלים את הבטטה עד לריכוך. (אפשר גם להכניס למיקרו לעשר דקות), קולפים ומועכים לפירה.
  3. מכניסים לקערה גדולה את הגבינות, הביצה והסולת.
  4. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. (אפשר גם קצת ללוש את התערובת כדי שהגבינה הבולגרית תתערבב היטב)
  5. מחלקים את התערובת לשתי קערות.
  6. לקערה אחת מוסיפים את הבטטה המעוכה, ולקערה השנייה את עלי התרד.
  7. ממליחים, ומערבבים היטב כל תערובת בנפרד.
  8. פורסים את בצק הפילאס ועובדים בכל פעם על רוחב בצק של כ-20 ס"מ

  9. חוצים את הבצק לרוחב.
  10. מניחים לרוחב צד אחד של הבצק מעט ממילוי הבטטה, ומגלגלים לצינור ארוך.
  11. מגלגלים לשבלול קטן ומניחים במרכז תבנית עגולה ומשומנת.
  12. חוזרים על הפעולה עם רצועת הבצק שנותרה, אך הפעם עם מלית התרד.
  13. מגלגלים את הרול שנוצר סביב שבלול הבצק שבתבנית.
  14. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק כשממשיכים להשתמש פעם במלית הבטטה ופעם במלית התרד, כך עד שממלאים את התבנית.
  15. מורחים את השבלול בביצה טרופה, ובוזקים שומשום.
  16. מכיניסים לתנור ואופים בחום של 150 מעלות כשעה, עד להזהבת המאפה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס