דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

שבלולי שמרים עם קרם וניל ושוקולד צ'יפ

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למאפה שמרים דני עם קרם וניל ושוקולד צ'יפס

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

מאת: ענבל לביא - בלוג "פיית העוגיות"

מרתון מתכונים באווירת מונדיאל 2018 ממשיך כל החודש כאן בבלוג, עם מתכונים נהדרים בהשראת הנבחרות המשחקות על המגרש.

היום אנחנו מתכוננים למשחק המותח של נבחרת דנמרק נגד צרפת, ומעודדים את הדנים בעזרת זלילה של מאפה טעים במיוחד בהשראת מאפי הדניש הנפלאים מתוצרת דנמרק-

שבלולים מבצק שמרים עלים במלית קרם וניל ושוקולד צ'יפס שאי אפשר להפסיק לנשנש מהם שבלול אחר שבלול.

כדי לקצר את הכנת הבצק בחום הקיץ הקופח מ-5 שעות ל-5 דקות, השתמשנו הפעם בבצק שמרים עלים מוכן על בסיס חמאה. את עלה הבצק ממלאים בקרם פטיסייר וניל ומפזרים מעל שוקולד צ'יפס בנדיבות שמנקד את המלית ומעניק לה מראה מקסים וטעם שוקולדי משובח.

התוצאה המתקבלת – מאפה בוקר מושלם, קצת פריך וקצת רך שתענוג אמיתי לפתוח איתו את הבוקר.

תמונה של שבלולי שמרים עם קרם וניל ושוקולד צ'יפ

החומרים ל-12 שבלולים גדולים:

  • 600 גרם בצק שמרים עלים חמאה, מופשר בהתאם להנחיות על האריזה

למלית קרם וניל ושוקולד צ'יפס:

  • 270 מ"ל (כוס ועוד 3 כפות) חלב
  • גרגירים מחצי מקל וניל, או כפית וחצי תמצית וניל איכותית
  • 2 חלמונים L
  • 60 גרם (רבע כוס ועוד כף) סוכר
  • 30 גרם (3 כפות מחוקות) קורנפלור
  • 65 גרם (שליש כוס) שוקולד צ'יפס

לציפוי:

  • 1 ביצה, טרופה
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מים
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר

תמונה של שבלולי שמרים עם קרם וניל ושוקולד צ'יפ בצלחת הגשה לצד נס קפה

אופן ההכנה:

  1. למלית קרם וניל ושוקולד צ'יפס: בסיר בינוני-קטן מבשלים 180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) מכמות החלב עם הוניל ומביאים לרתיחה.
  1. במקביל טורפים בקערה בינונית-קטנה את יתרת 90 מ"ל החלב (שליש כוס ועוד כף) יחד עם חלמונים, סוכר וקורנפלור לתערובת חלקה.
  2. יוצקים מחצית מכמות החלב החם לתערובת החלמונים בהדרגה תוך טריפה, יוצקים את התערובת חזרה לתוך הסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך טריפה רצופה כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה היטב.
  3. מעבירים את קרם הוניל לקערה, מכסים את פניו בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות להתייצבות.
  4. פותחים את יריעת בצק השמרים עלים המופשר על משטח העבודה, מורחים את קרם הוניל על הבצק בשכבה אחידה ומפזרים מעל את השוקולד צ'יפס.
  1. מגלגלים את הבצק מצידו הרחב לרולדה הדוקה, וחותכים את הרולדה לפרוסות של כ-4 ס"מ בעזרת סכין חדה או קלף מתכת.
  1. מסדרים את השבלולים במרווחים על תבניות גדולות מרופדות בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד רופף ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה-שעה וחצי בטמפרטורת החדר, כך שהבצק תופח למחצה (הבצק לא יכפיל את נפחו וזה בסדר).
  2. לציפוי: מחממים תנור ל-175 מעלות, מברישים בעדינות את השבלולים בביצה טרופה ואופים 25-35 דקות להשחמה.
  1. בזמן האפייה מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר. מנמיכים מעט להבה, מבשלים לעוד 4-5 דקות תוך בעבוע קל, מצננים. מברישים את המאפים החמים בסירופ הסוכר עם צאתם מהתנור.

תמונה של שבלולי שמרים עם קרם וניל ושוקולד צ'יפ מוגשים בצלחת

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס