ריבועי מצות בקרמל שקדים ושוקולד
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ריבועי מצות בקרמל, שקדים ושוקולד

תמונה גרסת הדפסה

ריבועים קטנטנים של מצות עטופות בשוקולד ושקדים, לקינוח מדהים לפסח שנותר רק להתענג עליו

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: חצי שעה
  • מספר מנות: 20

המצרכים:

2 מצות
100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר לבן
רבע כוס סוכר חום כהה
חצי כפית מלח
50 גרם שקדים פרוסים
100 גרם שוקולד מריר

מצות

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית בגודל 25*35 ס"מ בערך בנייר אפיה
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות
  3. מניחים את המצות זו לצד זו בתבנית. אם צריך שוברים קצת כדי שיתאימו בדיוק לגודל התבנית.
  4. מכניסים לסיר חמאה , מלח, סוכר לחבן וסוכר חום ומביאים לרתיחה. בוחשים מדי פעם.
  5. מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות. מורידים מהאש ומערבבים פנימה שקדים פרוסים.
  6. שופכים את התערובת מעל המצות ומיישרים.
  7. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות. מוציאים ומצננים.
  8. ממיסים במיקרו את השוקולד, ומזלפים מעל המצות. מקררים עד להתייצבות והתקשות מחדש של השוקולד. חותכים לריבועים ושומרים בקופסה אטומה.

מצות




אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס