ריבועי שוקולד וחלבה על תחתית פצפוצי אורז עם שוקולד - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ריבועי דאבל שוקולד וקרם חלבה מושחתים

תמונה גרסת הדפסה

חטיף ריבועי שוקולד וחלבה על תחתית פצפוצי אורז עם שוקולד

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

קצת לפני הדיאטה הגדולה של "אחרי החגים" אני מנצלת את ההזדמנות להכין את אחד הקינוחים הטעימים ביותר שאני מכירה. שהרי אם כבר נגזר עלינו לאכול עד בלי די בתקופה הזו בין חג לבין מועד, בין ארוחת שישי לשבת, לבין עוד עוגה ועוד מנה, אז מה, נוותר על קינוח?

שכבות מענגות של שוקולד וחלבה שמגיעים על תחתית פצפוצים שוקולדית גם היא, יוצרים שחיתות אמיתית אבל כזו שכל ביס ממנה שווה את הקלוריות. היתרון הגדול – ניתן להקפיא ולחתוך לקוביות קטנות בכל פעם, כך שביס אחד מרוכז של אושר יעשה בהחלט את העבודה.

ואם כבר שמחת תורה בפתח אז נגמרו התירוצים ועכשיו זה בדיוק הזמן למתכון הנהדר הזה.

תמונה של ריבועי דאבל שוקולד וקרם חלבה


החומרים: (לתבנית אינגליש קייק)

לתחתית הפצפוצים:

  • 2 כוסות פצפוצי אורז
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 25 גרם חמאה

לשכבת הדאבל שוקולד:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב

לשכבת הקרם חלבה:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גרם חלבה בטעם ווניל
  • 2 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

מכינים את תחתית הפצפוצים:

  1. בתבנית אינגליש קייק מניחים נייר אפיה כך שהוא מכסה את כל התבנית והקצוות שלו בולטות החוצה.
  2. מניחים את פצפוצי האורז בקערה.
  3. ממיסים את השוקולד עם החמאה במיקרו לקרם מבריק ושופכים על הפצפוצים.
  4. בתבנית אינגליש קייק מערבבים ומשטחים בתבנית.


מכינים את שכבת השוקולד:

  1. שופכים את השמנת המתוקה לסיר קטן ומוסיפים אליה את שני סוגי השוקולד כשהם חתוכים לקוביות או באם מדובר במטבעות שוקולד אז כפי שהם.
  2. מבשלים יחד על אש בינונית עד להמסה מלאה, תוך כדי ערבוב ושופכים את הקרם על תערובת הפצפוצים.
  3. מכניסים להקפאה לחצי שעה.


מכינים את קרם החלבה:

  1. שופכים את השמנת המתוקה לסיר קטן ומוסיפים אליה את החלבה והסוכר. מבשלים יחד על אש בינונית עד שהחלבה נמסה לגמרי והתערובת הופכת להיות סמיכה וחלקה.
  2. שופכים את הקרם על שכבת השוקולד, עוטפים את פני הקרם בקצוות נייר האפיה, ומכניסים שוב להקפאה, שם הקינוח יישאר עד להגשה.

להגשה שולפים בקלות את העוגה מהתבנית בעזרת ניייר האפיה ומניחים על משטח חיתוך במשך 15 דקות לפחות עד שהיא מתרככת וניתנת לחיתוך.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס