מתכון לעוגיות רולדת תמרים וטחינה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

רולדת תמרים וטחינה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות רולדת ממרח תמרים וטחינה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

חזרה לשגרה שמחה!

תקופת החגים כבר מאחורינו, ואיתה חלף לו גם המרדף הבלתי פוסק אחר ההכנות המפרכות של שלל מנות מושקעות לעוד ועוד ארוחות חג.

עכשיו כשאחרי החגים סוף סוף כבר כאן, אפשר להוריד הילוך ולחזור לשגרה בהכנת מתכונים פשוטים ומהירים יותר להכנה.

הפעם מתפנקים ברולדה נמסה בפה במילוי ממכר של תמרים וטחינה שמכינים בקלות רבה, וחותכים לעוגיות מגולגלות שאי אפשר להפסיק לנשנש.

מתחשק לכם לגוון? תוכלו גם למלא את הרולדות שלכם בכל ממרח אחר שאתם אוהבים, ולמרוח את הבצק בממרח שוקולד, ממרח חלבה, חמאת בוטנים או קונפיטורה טובה.

תמונה של הרולדה לצד טחינה אורגנית של מותג שופרסל

רולדת תמרים וטחינה נמסה בפה

החומרים:

לבצק:

  • 140 גרם (כוס) קמח
  • 50 גרם (חצי כוס) שקדים טחונים
  • 20 גרם (2 כפות מחוקות) קורנפלור
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 30 גרם (3 כפות) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 80 גרם חמאה קרה, בקוביות
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 20 מ"ל (כף וחצי) שמן
  • 45 מ"ל (3 כפות) חלב

תמונה של הרולדה לצד שתייה חמה

למלית:

  • חצי קופסת ממרח תמרים
  • 2 כפות טחינה משומשום מלא
  • 30 גרם (3 כפות) שקדים טחונים
  • אבקת סוכר, לפידור

 

אופן ההכנה:

  1. לבצק: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים קמח, שקדים טחונים, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סוכר וקורט מלח. מוסיפים חמאה קרה ותמצית וניל ומעבדים לפירורי בצק. מוסיפים שמן וחלב בהדרגה ומעבדים רק עד לקבלת בצק. מעבירים לקירור לשעה-שעתיים.
  2. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה מלבני בעובי של כ-3 מ"מ ובגודל של כ-25×15 ס"מ.
  3. למלית: מורחים על הבצק את מלית התמרים בשכבה אחידה, מטפטפים מעל לכל רולדה כף יפה של טחינה גולמית ומשטחים בשכבה דקה. מפזרים מעל שקדים טחונים ומהדקים קלות.
  4. מגלגלים את הבצק בעדינות בידיים מקומחות מצידו הרחב לרולדה הדוקה.
    מעבירים את הרולדות לתבנית אפייה ומקררים לשעה.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות. מסמנים על הרולדה חתכים של 2 ס"מ בעזרת סכין חדה ואופים את הרולדות 20-25 דקות להזהבה. מצננים קלות, פורסים כל רולדה בסכין חדה לפרוסות בעודה חמה ומפדרים באבקת סוכר בנדיבות. מניחים לנוח לכמה שעות וזוללים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

תמונה נוספת של הרולדה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס