מתכון לרולדת קצפת, קוקוס ומנגו קיצית - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

רולדת קוקוס ומנגו קיצית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לרולדה וניל קלה להכנה עם קצפת ומנגו

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

עוגת המנגו הגיעה, והפירות האקזוטיים גודשים את המדפים

מלאים בעסיס מתוק ובטעם מרענן.

זה הזמן להכין עוגת רולדה קיצית ומהירה להכנה,

במלית קצפת קוקוס וקוביות של מנגו טרי, או כל פרי קיץ אחר שאתם אוהבים.

למרות המראה המרשים הרולדה היפה הזו תגזול מכם בסך הכל חצי שעה של עבודה,

ותעניק לכם עוגה נהדרת וטעימה, בלי יותר מדי השקעה.

קיץ נעים וטעים!

תמונה של הרולדה בכלי הגשה לצד צלוחיות ומפיות

החומרים:

לרולדה:

  • 4 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות שמן


לקצפת קוקוס:

  • 500 מ"ל (שני גביעים) שמנת מתוקה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 50 גרם קוקוס טחון
  • 3 כפות ליקר תפוזים או ריבת משמש
  • 2 מנגו גדולים בשלים, בקוביות

 

אופן ההכנה:

לרולדה:

  1. מחממים תנור לחום 180 מעלות.
  2. מקציפים במערבל חשמלי ביצים, סוכר ומלח במשך 6-7 דקות, לתערובת בהירה ותפוחה.
  3. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים תמצית וניל ושמן ומקפלים לתערובת חלקה.
  4. משטחים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, ואופים 10-12 דקות במדף העליון בתנור.
  5. מצננים.


לקצפת קוקוס:

  1. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
  2. שומרים בצד שליש מכמות הקצפת עבור העיטור, ומקפלים אל היתרה קוקוס טחון.
  3. מברישים את הרולדה בליקר תפוזים או מושחים בשכבה דקיקה של ריבת משמש.
  4. מורחים את מלית הקצפת על הרולדה, מפזרים קוביות מנגו, ומגלגלים לרולדה הדוקה.
  5. מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף, מעטרים את הרולדה ומקשטים בשארית קוביות המנגו.
  6. מעבירים לקירור לכמה שעות ורצוי למשך הלילה לפני האכילה, חשוב לשמור את הרולדה בקירור כשהיא מכוסה.

תמונה נוספת של הרולדה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס