מתכון לרולדת פרוסות תפוז ריחנית, טובה ופשוטה להכנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

רולדת פרוסות תפוז ריחנית, טובה ופשוטה להכנה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת רולדה תפוז

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

תסכימו איתי שאין כיף יותר בחורף מאשר לחגוג את עונת ההדרים בעוגת תפוזים ריחנית וטובה. הפעם התפוזים משתלבים ברולדת טורט, כזו שתמיד מהווה קינוח מרשים למראה אך פשוט להכנה, ומשתדרגת עוד יותר כשמקשטים אותה בעיטור טבעי ויפה של פרוסות תפוז.

עבור הכנתה כל שתצטרכו לעשות, הוא לסדר פרוסות תפוזים דקיקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לצקת את בלילת הרולדה מעל, לאפות, למלא בקרם, ולגלגל לרולדה הדוקה. התוצאה המתקבלת – עוגה מנחמת וטעימה, בעלת מראה שובה לב, שתהיה מוכנה בפחות מחצי שעה של עבודה!

כמה דברים לפני שמתחילים:

  • הרולדה משתבחת לאחר קירור, ולכן מומלץ להכין אותה יום מראש.
  • רוצים לקבל טעם תפוזי מודגש אפילו יותר? הוסיפו לקצפת קליפה מגוררת מתפוז גדול.
  • מומלץ להבריש את פרוסות התפוז המעטרות את הרולדה במעט ריבת תפוזים או משמש מחוממת, כדי שישמרו על ברק וחיוניות.

תמונה של הרולדה בכלי הגשה


החומרים:

לרולדה:

  • 2 תפוזים קטנים
  • 4 ביצים, בטמפרטורת החדר
  • 100 גר' (1/2 כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 50 מ"ל (5 כפות) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • קליפה מגוררת מתפוז גדול
  • 100 גר' (2/3 כוס) קמח


למלית:

  • 5 כפות גדושות ריבת תפוזים או משמש
  • 325 מ"ל (גביע ושליש) שמנת מתוקה
  • 4 כפות אבקת סוכר

תמונה של פרוסה מהרולדה מוגשת בצלחת לצד ספל תה

אופן ההכנה:

לרולדה:

  1. מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
  2. שוטפים ומייבשים תפוזים, פורסים את התפוזים בסכין חדה בעודם בקליפתם לפרוסות דקות ככל הניתן. אם נתקלים בגרעינים, זורקים אותם. מסדרים בין שתי שכבות של נייר סופג.
  3. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 200 מעלות.
  4. מפרידים ביצים, בקערה בינונית טורפים היטב את החלמונים עם כשליש מכמות הסוכר לקציפה מעט בהירה ותפוחה. בקערת מערבל חשמלי מקציפים חלבונים, מלח ויתרת הסוכר כמה דקות לקציפה יציבה אך לא יבשה.
  5. יוצקים את החלמונים פנימה בזרם דק תוך עירבול במהירות נמוכה לתערובת אחידה.
  6. מסדרים את פרוסות התפוז בתבנית, ומשטחים את תערובת הרולדה מעל כך שממלאה את התבנית.
  7. אופים את הרולדה במשך כ-12 דקות להשחמה קלה.
  8. בעודה חמה מעבירים את הרולדה למגבת נקייה, מקלפים את נייר האפייה, ומגלגלים את הרולדה  יחד עם המגבת. מניחים להצטנן לגמרי.


למלית:

  1. מחממים קלות את הריבה ומערבבים לריכוך.
  2. בקערת מערבל חשמלי מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
  3. פותחים את הרולדה ומורחים בשכבה דקה של ריבת תפוזים.
  4. משטחים שכבה עבה של קצפת, ומגלגלים לרולדה הדוקה.
  5. מעבירים את הרולדה לקירור למשך כמה שעות לפני האכילה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס