מתכון לרולדות בצק עלים מתוקות במלית גבינה וצימוקים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

רולדות מתוקות במלית גבינה ורום צימוקים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לרולדות בצק עלים מתוקות במלית גבינה וצימוקים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

החומרים:

  • 1 חבילה בצק עלים על בסיס חמאה
  • 300 גרם גבינה לבנה כחושה לאפיה
  • 100 גרם גבינת שמנת 30% שומן
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כוס צימוקים
  • 1 כף תמצית רום
  • 1 ביצה טרופה למריחת הרולדות
  • אבקת סוכר לזרייה


אופן ההכנה:

  1. משרים את הצימוקים ברום כשעה ומסננים.
  2. מערבבים היטב יחד את הגבינות, הביצה, הצימוקים המסוננים, הקורנפלור והסוכר.
  3. פורסים את בצק העלים, חוצים אותו לשניים ומגלגלים מעליו מעט את המערוך בכדי למתוח אותו (הבצק מגיע עם תחתית ניילון והשיטה הכי טובה למתוח אותו היא לגלגל את המערוך על הצד של הניילון, לקלף אותו ולהניח את הבצק ישר על תבנית התנור המכוסה בנייר אפייה).
    כך נסיים להתעסק עם העוגה ולא נצטרך להרים את הרולדה ולהסתכן בהתפרקותה.
  4. מניחים במרכז כל רולדה חצי מהמלית וחותכים בעזרת סכין את שולי הבצק לכל אורכו.
  5. מקפלים את השוליים החתוכים כלפי מרכז הרולדה, פעם מימין ופעם משמאל.
  6. סוגרים את הקצוות במעיכה קלה עם האצבעות.
  7. מורחים מעט ביצה טרופה ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות עד להזהבה.

תמונה של הרולדות

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס