מתכון לעוגיות בייגלה שומשום מלוחות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

רגע קטן וטוב – בייגלך שומשום ביתיים ומפתיעים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות בייגלה שומשום מלוחות עם גבינה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

הימים הקרירים והרוחות המנשבות מזכירים לנו שהסתיו כבר פה, וזה בדיוק הזמן למצוא לנו רגע קטן ביום לשבת ולהתרווח על כוס משקה חם עם משהו קטן וטוב לצידו.

כעכי השומשום שאתם מכירים מקבלים פה טוויסט של פתיתי גבינה צהובה שמתחבאים להם בתוך הבצק, והופכים אותו לפריך במיוחד, וציפוי השומשום מועשר במעט קצח שמוסיפים לו צבע וטעם נהדרים.

הפשילו שרוולים והתחילו לגלגל. זהו ממש ריפוי בעיסוק שגם הילדים ישמחו לשתף בו פעולה.

תמונה של הכעכים לצד צנצנת כעכים ולצד כוס קפה

החומרים: לכ-40 עוגיות

  • 3 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 4 כפות שומשום
  • 1 אבקת אפיה
  • 4 כפות שמן
  • 4 כפות חומץ
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית מלח שטוחה


לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • כשתי כוסות שומשום
  • כף קצח (אופציה)

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל החומרים יחד בקערה עמוקה, ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. יוצרים עיגולים: לוקחים מעט בצק (בסביבות 20 גרם לחתיכה) מגלגלים לצורת נחש ארוך ומהדקים את שתי הקצוות.
  3. טובלים כל עיגול בביצה הטרופה ובוזקים מעל את תערובת השומשום והקצח.
    תמונה של עיגולי הבצק בתבנית לפני האפייה
    תמונה של הכעכים בתבנית לאחר האפייה
    לציפוי עשיר במיוחד – ניתן לטבול את כל הכעך בשומשום.
  4. אופים בתנור בחום של 160 מעלות כארבעים דקות, עד אשר הכעכים מזהיבים מעט ומתייצבים היטב.
  5. מאחסנים בכלי סגור על השיש או במקפיא.

הבייגלך מצוינים לאכילה גם ישירות מהמקפיא כך שבאופן אישי אני מעדיפה את הדרך הזו, והכעכים נשמרים זמן רב יותר.

תמונה מלמעלה של הכעכים לצד כוס נס קפה ולצד צנצנת כעכים

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס