מתכון לקינוחי כוסות: קרם שני שוקולדים ב-3 מרכיבים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קרם שני שוקולדים ב-3 מרכיבים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקינוח כוסות קרם שוקולד מריר ולבן

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

פורים כבר עבר חלף לו, וזה בדיוק הזמן להתחיל ולתכנן את שולחן הסדר עבור חג הפסח.

אם גם אתם מחפשים לגוון בקינוח פשוט להכנה בטעמים שכל המשפחה תאהב,

קבלו מתכון שאתם חייבים לגזור ולשמור:

קינוח קרם חגיגי של שני שוקולדים ב-3 מרכיבים בלבד, כולל הקישוט!

אל תספרו לאף אחד שזה היה כל כך פשוט.

תמונה של הקינוח מוגש בכוסות

החומרים ל-5 קינוחים גדולים או 8-10 קינוחים קטנים:

  • 500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה
  • 200 גרם (2 חפיסות) שוקולד מריר 60%, קצוץ
  • 200 גרם (2 חפיסות) שוקולד לבן, קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים במיקרוגל חפיסה אחת של שוקולד מריר קצוץ (100 גרם), מצננים עד שהשוקולד אינו חם למגע אך עדיין נוזלי. מקציפים במערבל חשמלי גביע אחד (250 מ"ל) של שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך עדיין רכה.
  2. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים קצרות לקרם חלק.
  3. משעינים את כוסות הקינוח באלכסון בתוך תבנית אינגליש קייק או בתבנית מאפינס ומחלקים את הקרם בין הכוסות- תתקבל צורה אלכסונית בשל זווית הכוס. כדי לצקת את הקרם מבלי ללכלך את הכוס, מומלץ להיעזר בשקית זילוף. מקפיאים לשעה וחצי להתייצבות.
  4. ממיסים במיקרוגל חפיסה וחצי של שוקולד לבן קצוץ (150 גרם), מצננים עד שהשוקולד אינו חם למגע אך עדיין נוזלי. מקציפים במערבל חשמלי גביע שני (250 מ"ל) של שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך עדיין רכה.
  5. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים קצרות לקרם חלק.
  6. מעמידים את הכוסות וממלאים את חצי האלכסון שנותר בקרם הלבן.
  7. מקפיאים לשעה וחצי להתייצבות, ומעבירים למקרר עד להגשה.
  8. לעיטור ממיסים במיקרוגל חפיסה אחת של שוקולד מריר קצוץ (100 גרם), ומורחים את השוקולד במרית על תבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה יחסית דקה. מגררים את יתרת השוקולד הלבן בעזרת פומפייה עבה או בעזרת קולפן ומפזרים מעל. מעבירים לקירור קצר להתייצבות.
  9. לפני ההגשה שוברים את עלה השוקולד לחתיכות גדולות ונועצים בכל כוס.

תמונה של שלוש כוסות עם הקרמים ועלי שוקולד נעוצים בהם

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס