מתכון לקרם מרק ארטישוק ירושלמי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קרם מרק ארטישוק ירושלמי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקרם מרק ארטישוק ירושלמי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

החומרים:

  • 300 גרם ארטישוק ירושלמי (נטו לאחר קילוף)
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים
  • 2 שיני שום כתוש
  • מעט שמן לטיגון
  • 1 קופסא של שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
  • 2 ליטר מים רותחים
  • מלח

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד לשקיפות בלבד. לא להשחים!
  2. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כדקה.
  3. מוסיפים את המים הרותחים.
  4. קולפים את הירקות וחותכים אותם לחתיכות גדולות ומוסיפים אותם למים.
  5. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח.
  6. מנמיכים מעט את האש ומבשלים עם מכסה סגור עד לריכוך הירקות.
  7. מסננים את מי המרק אל תוך קערה גדולה ומעבירים את הירקות לבלנדר עם מעט מים בכל פעם עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  8. מסננים את התערובת שוב אל תוך הסיר.
  9. מוסיפים את השמנת המתוקה, מתקנים מלח אם צריך, ומביאים שוב לרתיחה.
  10. מכבים את האש.

אפשרות שניה –

לאחר סינון התערובת אל תוך הסיר חזרה, להשאיר את המרק כך וממש לפני ההגשה לזלוף שמנת מתוקה לפי הטעם.

תמונה של המרק מוגש בקערה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס