מתכון לקריספי עוף ברוטב צ'ילי ושום - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קריספי פולקעס ברוטב צ'ילי ושום

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לשוקי עוף מטוגנים ברוטב צ'ילי ושום

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 3-4

כולנו מתגעגעים לאוכל בטעם של פעם. וכשאומרים את המשפט הזה, לא מתכוונים רק למתכונים הישנים מבית אמא או סבתא, אלא גם למאכלים המבוססים על חומרי הגלם המשובחים ונטולי התוספות המלאכותיות שהם התרגלו לקבל ברבות השנים.

כיום, ככל שהשפע וההיצע מתרחבים, יש גם מגמה שהולכת וגדלה של חזרה לאוכל טבעי ואורגני, עם יותר אנשים ששמים דגש בבחירת מזונות שלא עברו תהליכים כלשהם.

חברת שופרסל הצטרפה גם היא למגמה הברוכה, וכיום ניתן למצוא במרכולים עופות טריים שניזונו מתזונה צמחית ואשר גדלו ללא אנטיביוטיקה, ולשלב אותם בארוחות המשפחתיות בידיעה ברורה כי אנו משתמשים במוצר משובח לארוחה בריאה וטעימה יותר.

תמונה של שוקי עוף טרי של מותג שופרסל

לרגל המאורע המשמח, החלטתי להכין את אחת המנות שאני אוהבת ביותר: עוף מטוגן ומזוגג בתערובת של צ'ילי בשום. ולמרות שהמנה לא כל כך דיאטטית, לפחות אני יודעת שהעוף עצמו הוא בריא, כך שהמצפון קצת יותר שקט.

להכנת המנה בחרתי בשוקיי העוף, אך מי שמעוניין יכול להכין אותה גם עם כרעיים, כנפיים או כל חלק אחר שאתם אוהבים, ושמחתי לגלות שבבחירת העוף הספציפי הזה, המנה יוצאת גם עסיסית ורכה הרבה יותר.

תמונה של הקריספי פולקעס בצלחת הגשה

החומרים:

לעוף:

  • 8 שוקיי עוף טרי ללא אנטיביוטיקה שופרסל
  • 2 ביצים
  • קמח לבן
  • פירורי לחם
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית שבבי צ'ילי חריף
  • מלח
  • שמן לטיגון


לרוטב:

  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כוס רוטב צ'ילי
  • 1/2 כוס קטשופ
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כף סילאן
  • מלח לפי הטעם

תמונה של המצרכים להכנת המתכון

אופן ההכנה: 

מטגנים את העוף:

המלצה – רצוי להסיר את העור במתכון הזה כך שהציפוי הטעים יהיה נטו קריספי וללא עור מתחתיו.

  1. טורפים את הביצים עם הפפריקה, שבבי הצ'ילי והמלח.
  2. מכינים שלוש צלחות עמוקות: באחת שמים קמח, בשנייה פירורי לחם ובשלישית את הביצה הטרופה.
  3. טובלים כל יחידה של עוף בקמח, מנערים מעט וטובלים בתערובת הביצה, ולאחר מכן טובלים בפירורי הלחם.
    תמונה של העוף בקמח והקעריות עם התערובות
  4. מחממים שמן בגובה של 1 ס"מ ומטגנים את העוף תוך שהופכים אותו מצד לצד עד שהוא מזהיב מכל הצדדים. הטיגון צריך להיות מהיר יחסית ואין צורך שהעוף יתבשל מבפנים משום שהוא מתעתד להתבשל עם הרוטב.
    תמונה של שוקי העוף בצלחת לאחר הטיגון
  5. מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ויוצקים לתוך מחבת עמוקה ורחבה.
  6. מניחים את העוף המטוגן ברוטב, יוצקים מעט על החלקים הגלויים, ומבשלים כ-45 דקות עד שבבדיקה עם סכין אנו רואים שהעוף מבושל מבפנים.
  7. תוך כדי בישול הופכים בזהירות פעם אחת את עוף כך שיספוג היטב רוטב מכל הצדדים.

תמונה של העוף בכלי הגשה לצד ערימת צלוחיות ומזלגות

מגישים חם, ומלקקים את האצבעות.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס