מתכון לקרוקט (כדורי פירה) תפוחי אדמה וגבינת צ'דר - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קרוקטים ממכרים של תפוחי אדמה וגבינת צ'דר

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לכדורי פירה מטוגנים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

את חודש החגיגות בבלוג יסגור מתכון משגע של כדורי פירה מטוגנים, הכוללים בתוכם גם גבינת צ'דר לבנה הנמסה לתוך תפוחי האדמה, כשהשילוב המושלם של הפנים הרך והמעטפת הפריכה יוצרים את אחת המנות הממכרות ביותר שייצא לכם להכין.

קערה עמוסה בקרוקטים המושלמים הללו תהיה הראשונה להתחסל, ועם מטבל גבינות או עגבניות לצדה תהפוך להיות כוכבת כל מסיבה.

אפשר להכין מהפירה שנשאר במקרר או להכין במיוחד, מה שבטוח זה שאת הקראנץ' של הביס החלומי הזה לא תשכחו כל כך מהר.

ועוד שמחה קטנה – למרות שמדובר בטיגון, הוא קצר מאד ולכן הכדורים אינם סופגים הרבה שמן, כך שאפשר להירגע מהנושא הזה כבר מראש!

תמונה של הקרוקטים בקערה מוגשים לצד עגבניות שרי ומטבל גבינות

אז מה צריך שיהיה בבית?

  • 800 גרם תפוחי אדמה
  • 100 גרם גבינת צ'דר לבנה מגורדת
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס קמח
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח לפי הטעם
  • פירורי לחם
  • שמן קנולה

תמונה של המצרכים להכנת הקרוקטים

מכינים בקלות:

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לריבועים גדולים.
  2. מבשלים בהרבה מים עד לריכוך, ומסננים.
  3. מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את הגבינה המגורדת, את הביצים, את הקמח ואת שן השום הכתושה.
  5. מערבבים היטב לתערובת אחידה. התערובת צריכה להיות יציבה ובמידה והיא רכה מדי יש להוסיף עוד כף או שתיים של קמח.
  6. מתבלים במלח.
  7. בסיר בינוני מחממים שמן עמוק.
  8. יוצרים מתערובת הפירה עיגולים יפים ומניחים בצלחת.
  9. עורמים את פירורי הלחם על צלחת נפרדת, וטובלים את הכדורים בפירורי הלחם. מנערים את עודפי הפירורים, ומניחים בצלחת.
  10. בודקים אם השמן חם מספיק (מניחים מעט מהתערובת ואם נוצרים סביבה בועות שמן קטנות אז הוא מוכן)
  11. מכניסים מספר כדורי פירה לתוך השמן (כל פעם קבוצה קטנה כדי שלא יהיה צפוף).
  12. לאחר מספר רגעים של טיגון עוזרים להם לצוף כלפי מעלה כאשר לוקחים כף ובעדינות מנתקים אותם מתחתית הסיר.
  13. מטגנים עד להזהבה, מסירים מהאש ומכניסים לשמן את הנאגלה הנוספת של הכדורים.

מגישים חם!

תמונה נוספת של הקרוקטים לצד עגבניות שרי ומטבל גבינות

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס