מתכון לקראמבל פירות קיץ מרענן - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קראמבל פירות קיץ

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקראמבל קיצי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 4-5 מנות אישיות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אם יש משהו שאני ממש אוהבת זה פירורים אפויים. קראמבל, שטרוייזל, תקראו להם איך שאתם רוצים, אבל כשהם אפויים ביחד עם פירות הם פסגת האושר.

קינוח קייצי אולטימטיבי שעושה שימוש בפירות הקיץ הנפלאים שגודשים כעת את המדפים, בתוספת פירורים חמים ופריכים של בצק שקדים נמס בפה, ושאפשר להכין ממש בכל רגע שמתחשק משהו מתוק וטעים.

פירורי בצק קרמבל וגלידה קיצית

ניתן להשתמש בפירות אשר במתכון שלפניכם, או בפירות אחרים שיש לכם בדיוק עכשיו בבית, ולהגיש בתוספת גלידת ווניל, יוגורט או קרם פרש, כשהעיקרון זהה לכולם: חותכים את הפירות לחתיכות קטנות, כשאם מדובר בפירות ממש קטנים כמו ענבים או דובדבנים אז אפשר להשאיר אותם שלמים ומגולענים, מתבלים, מפזרים את הפירורים הפריכים ומכניסים לתנור.

תוך זמן קצר הריח המטריף שיתפזר בחלל החדר יאיים להטריף את החושים, והשילוב של הפירות החמימים, והבצק החם, עם ביס מהגלידה הקרירה הוא פשוט אלוהי.

מתכון לקראמבל פריך וטעים

אז מה צריך שיהיה לנו בבית:

1 קילו פירות מסוגים שונים כגון אפרסק, נקטרינה, ענבים, שזיפים, משמשים, מנגו וכו'
2 כפות סוכר לבן או חום
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית תמצית וניל

עבור הקראמבל:

¾ כוס קמח לבן
1 כוס שקדים טחונים
100 גרם חמאה קרה
½ כוס סוכר לבן

לתוספת:

גלידת וניל

קראמבל תפוחים עם גלידת וניל הורסת

מכינים:

  1. חותכים את הפירות הגדולים לקוביות קטנות עם הקליפה, למעט מנגו שכן צריך לקלף, ומסירים את הגלעינים.
  2. מערבבים את הפירות עם הסוכר הקינמון ותמצית הווניל.
  3. מניחים בכלים אישיים המתאימים לתנור או בתבנית אחת גדולה.

    מתכון לקראמבל עם פירורי בצק
    פירורי בצק קרמבל
  4. מכניסים את כל חומרי הקראמבל לקערה, ולשים בכפות הידיים עד לקבלת בצק אחיד.
  5. מפוררים את הבצק על הפירות.
  6. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד להזהבת הפירורים.
  7. מגישים חם עם כדור של גלידת וניל.
    יאממ... מתכון לקראמבל חם ומתוק

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס